Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ





            
           Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην παρουσίαση μεγάλου μέρους του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Σμύρνης που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου το Σάββατο 6 Απρίλη στις 6.30μμ. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γιάννης Κιουλάνης στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Γιάννης Κορφιάτης στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στην Αττική. Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Σμύρνης  αποτελείται από πρωτοπόρους αγωνιστές που δρουν στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, από αυτοαπασχολούμενους, από επιστήμονες που είναι στην υπηρεσία του λαού, από γυναίκες και νέους, από ανθρώπους του αθλητισμού. Οι ομιλητές κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να ενισχύσουν του ΚΚΕ παντού, να στηρίξουν την Λαϊκή Συσπείρωση σε περιφέρεια και δήμο.

            Ο Γιάννης Κορφιάτης αναφέρθηκε στην συσσωρευμένη εμπειρία που υπάρχει από την διαχείριση της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η επίθεση στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα εντάθηκε και δεν σταματάει τώρα που βγαίνουμε στην καπιταλιστική ανάπτυξη, όπως υποκριτικά λέει η κυβέρνηση. Κάλεσε το λαό να εξοπλιστεί με τα συμπεράσματα από την στάση του Κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να μην εγκλωβιστεί στα νέα ψευτοδίπολα που προσπαθήσουν να στήσουν τα αστικά κόμματα και να κλιμακώσει την πάλη του για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αντιλαϊκό έργο της διοίκησης Δούρου στην περιφέρεια Αττικής, η οποία συνέχισε το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων διοικήσεων της περιφέρειας παρά τα μεγάλα λόγια. Δίνει βάρος στο να μπορέσει η περιφέρεια Αττικής να στηρίξει την καπιταλιστική ανάπτυξη. Σε αυτό συμφωνούν και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι των αστικών κομμάτων. Κυριάρχησαν έργα βιτρίνας και στήριξη των επενδύσεων των επιχειρηματιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι επιλέχθηκαν έργα που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη των Νοτίων προαστίων και την κερδοφορία των καπιταλιστών που θα επενδύσουν εκεί (Ελληνικό, Μαρίνα Αλίμου). Από την άλλη έργα ζωτικής σημασίας για τα λαϊκά νοικοκυριά (αντιπλημμυρικά, έργα αντισεισμικής θωράκισης, πυροπροστασία) δεν είναι επιλέξιμα.
            Ο Γιάννης Κιουλάνης ξεκίνησε την ομιλία από το ρόλο της τοπικής διοίκησης ως το μακρύ χέρι του κράτους, για την στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Αναφέρθηκε στο αντιλαϊκό έργο της διοίκησης Τζουλάκη στο δήμο     Ν. Σμύρνης. Συγκεκριμένα: διατήρησε την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες του δήμου, στήριξε τις μεγάλες αλυσίδες εμπορίου κόντρα στους μικρομαγαζάτορες, οι γονείς καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για την παιδεία και άλλες υπηρεσίες για τα παιδιά τους, πρόταξε έργα ενίσχυσης των επιχειρηματιών, προώθησε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δήμο και τόλμησε να οργανώσει ημερίδα για τους πρόσφυγες με την πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν κάτι διαφορετικό από τις άλλες παρατάξεις. Μπορεί όλοι τους να το παίζουν ανεξάρτητοι και αυτοδιοικητικοί, αλλά έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και  θα στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες.    
            Αναφέρθηκαν οι προτάσεις και η δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια τα προηγούμενα χρόνια. Διεκδικούμε: στήριξη της Παιδείας, να καταργηθεί η ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες του δήμου, στήριξη των αυτοαπασχολούμενων, αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και όχι των ανωνύμων εταιριών, στήριξη των τοπικών δομών υγείας, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο δήμο. Κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την Λαϊκή Συσπείρωση επιλέγοντας εργατική λαϊκή αντιπολίτευση σε κυβέρνηση, ΕΕ και επιχειρηματίες και όχι διαχειριστές της αντιλαϊκής πολιτικής.
            Στο τέλος έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου και ομιλίες υποψηφίων που στάθηκαν στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ, της Λαϊκή Συσπείρωση μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα – καθώς και αναφορά στις πράξεις των ξεπουλημένων εργατοπατέρων της  ΓΣΕΕ και στην πάλη του ΠΑΜΕ για την αποκάλυψη τους και την ανασύνταξης του εργατικού κινήματος.