Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Μαζική συγκέντρωση ΚΚΕ στη Ν.Σμύρνη για τις ευρωεκλογές










Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Ν.Σμύρνη για τις ευρωεκλογές, που έγινε στον πολυχώρο Γαλαξία, την Κυριακή 5 Μαΐου στις 11.30πμ. Στάλθηκε μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, σε όλες τις εκλογικές μάχες. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μάκης Παπαδόπουλος  μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Μίλησαν επίσης ο Μιχαήλ Μιχάλης υποψήφιος ευρωβουλευτής και ο Γιάννης Κιουλάνης υποψήφιος δήμαρχος Ν. Σμύρνης με την Λαϊκή Συσπείρωση.

            Ο Μάκης Παπαδόπουλος  αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών τόνισε: «Ο πραγματικός μας αντίπαλος δεν χρειάζεται να κατέβει ο ίδιος στις εκλογές. Έχει στην κατοχή του τις τράπεζες και τις βιομηχανίες, ελέγχει την οικονομική ζωή και τα μέσα ενημέρωσης. Αποφασίζει αν θα απολύσει ή θα προσλάβει, τι μισθούς θα δώσει, ποιες ειδήσεις θα προβάλλει και ποιες θα θάψει. Τον στηρίζουν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τον υπηρέτησαν και τον υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις που γνωρίσαμε, αυτοδύναμες και συνεργασίας. Αυτός ο μεγάλος αντίπαλος, το κεφάλαιο, έχει συμφέρον, έχει στόχο να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με σκυμμένο το κεφάλι στο σημερινό αδιέξοδο δρόμο που μας έφερε ως εδώ, να συνεχίσουμε να βουλιάζουμε μέσα στο βάλτο της ανασφάλειας και της εκμετάλλευσης. Αντίθετα, όλοι εμείς οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι συνταξιούχοι, έχουμε συμφέρον να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας ενάντια στην ΕΕ των μονοπωλίων, ενάντια στην άρχουσα τάξη και στην αντιλαϊκή πολιτική τους. Γι’ αυτό σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αποφασιστικά τη μάχη για να κάνουμε πιο ισχυρό το ΚΚΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά της Νέας Σμύρνης και σε όλες τις κάλπες των εκλογών του Μάη, για να υπάρξει πιο ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα».
            Σχολίασε τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ: «Τα όποια αντίμετρα, όπως η ρύθμιση για τον κατώτερο μισθό, είναι ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια, τα οποία επιστρέφονται από τα καρβέλια που έκλεψε η κυβέρνηση από το σύνολο των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων. Ούτε αυτά δεν θα είχαν δοθεί χωρίς τους σκληρούς αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι με τους κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή. Και ασφαλώς δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και όχι απλά να επιβιώσουμε. Η κυβέρνηση προκαλεί όταν υπόσχεται διευκολύνσεις στη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, για να προσέλθουν ξανά στο γκισέ αυτοί, τους οποίους η ίδια βούλιαξε στα χρέη με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου. Η κυβέρνηση προκαλεί όταν αφού κατέβασε ήδη το αφορολόγητο όριο και εκτίναξε τους άδικους έμμεσους φόρους, υπόσχεται τώρα να μην προχωρήσει σε νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου.»
           Αναφέρθηκε στα κάλπικα διλήμματα τονίζοντας: «Γι’ αυτό και πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για να μην εγκλωβιστεί ξανά ο λαός σε κάλπικα διλήμματα, να μην επιλέξει ποιος θα τον βλάψει τάχα λιγότερο, να βγει ο λαός στο προσκήνιο απαιτώντας να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του, με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα. Η ζωή έχει επιβεβαιώσει ότι διαλέγοντας το μικρότερο κακό, πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο. Διαλέγοντας παλιότερα ΠΑΣΟΚ για να μην έρθει η Δεξιά, διαλέγοντας ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές για να φύγει η ΝΔ, φτάσαμε τελικά στη σημερινή κατάσταση. Η ζωή έχει επίσης επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν προοδευτικοί στυλοβάτες της δικτατορίας του κεφαλαίου. Όλοι όσοι υπηρετούν τον πραγματικό αντίπαλό μας, την άρχουσα τάξη και τα συμφέροντά της, είναι όλοι επικίνδυνοι για τους λαούς, φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες, ευρωπαϊστές και εθνικιστές. Όλοι αυτοί, όποιο μανδύα και αν φορούν, μπλε, πράσινο, ροζ, συγκροτούν στην πραγματικότητα το μαύρο μέτωπο της άρχουσας τάξης. Και απέναντι στο μαύρο μέτωπο, το οποίο έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει αντιλαϊκή πολιτική ως το 2060, μόνο η κόκκινη ψήφος, η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί απάντηση». 
            Ακολούθησε ο Μιχαήλ Μιχάλης, οποίος τόνισε την ενιαία μάχη που δίνει το ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές και την ανάγκη στήριξης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ παντού. Τόνισε ότι η πολιτική που εφαρμόζουν περιφέρειες και δήμοι ξεκινάει από την ΕΕ και οι περιφερειάρχες και δήμαρχοι των αστικών κομμάτων την ειδικεύουν σε τοπικό επίπεδο. Ανάφερε συγκεκριμένα παραδείγματα όπως η έλλειψη πρόληψης απέναντι σε φυσικές καταστροφές. Στον αντίποδα οι 5 κομμουνιστές δήμαρχοι συγκρούστηκαν με αυτή την πολιτική.
          Ο Γιάννης Κιουλάνης ξεκίνησε την ομιλία του από τον ρόλο της τοπικής διοίκησης , σαν το μακρύ χέρι του κράτους για την στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Αναφέρθηκε στο αντιλαϊκό έργο της διοίκησης Τζουλάκη στο δήμο Ν.Σμύρνης. Συγκεκριμένα: διατήρησε την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες του δήμου, στήριξε τις μεγάλες αλυσίδες εμπορίου κόντρα στους μικρομαγαζάτορες, οι γονείς καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τις ανάγκες των παιδιών τους, πρόταξε έργα ενίσχυσης των επιχειρηματιών και προώθησε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας στο δήμο. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν κάτι διαφορετικό από τις άλλες παρατάξεις. Μπορεί όλοι τους να το παίζουν ανεξάρτητοι και αυτοδιοικητικοί, αλλά έχουν δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και  θα στηρίξουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αναφέρθηκαν οι προτάσεις και η δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια για την στήριξη των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε σε ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού για να είναι πιο ισχυρός ο λαός μετά τις εκλογές.