Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ


             Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Γενάρη η Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Σμύρνης ανέδειξε το θέμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Κατήγγειλε ξανά ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την ουσιαστική εφαρμογή του μέτρου με την ανέγερση κτιρίων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ήδη στον δήμο μας υπάρχουν ακατάλληλες αίθουσες και containers σε σχολεία και μαθητές μεταφέρονται σε γειτονικούς Δήμους. Οι ελλείψεις σε σχολικές υποδομές είναι ένα βασικό πρόβλημα για τον δήμο μας που πρέπει άμεσα να λυθεί. Στην πρόσφατη συζήτηση για τα τεχνικά έργα και τον προϋπολογισμό του Δήμου η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταγγείλει την έλλειψη έργων για σχολικές υποδομές. Όμως η δημοτική αρχή – πιστή στις κατευθύνσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων – είχε άλλες προτεραιότητες και είχε αρνηθεί κάθε σκέψη για διεκδίκηση από το κράτος.
          Θεωρούμε ότι η δίχρονη προσχολική αγωγή είναι παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα, δικαίωμα και ανάγκη του κάθε παιδιού. Για αυτό σαν Λαϊκή Συσπείρωση απαιτήσαμε να πιέσει ο Δήμος για μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το κεντρικό κράτος για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος – παίρνοντας υπόψη την μείωση κατά 70% των δαπανών για την παιδεία τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να γίνουν άμεσα τα απαραίτητα έργα ώστε το Σεπτέμβρη του 2020 – καταληκτική ημερομηνία για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής - να είναι ο δήμος έτοιμος να υποδεχτεί όλα τα παιδιά τεσσάρων και πέντε ετών σε σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία, με αίθουσες μέχρι 15 παιδιών. Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την δίχρονη προσχολική αγωγή.
          Επιπρόσθετα τέθηκε το θέμα του αντισεισμικού ελέγχου των παιδικών σταθμών-νηπιαγωγείων-σχολείων. Συγκεκριμένα ρωτήθηκε τι ενέργειες έχουνε γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και γιατί δεν έχουν σταλεί ακόμα τα αποτελέσματα του ελέγχου στους διευθυντές των σχολείων, στο δημοτικό συμβούλιο και στους συλλόγους γονέων.
          Επίσης η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε την ελληνοαμερικάνικη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση με τους κινδύνους που συνεπάγεται από αυτό για το λαό μας. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλεία έξω από τα σύνορα μας, να μην υπάρχει καμία εμπλοκή τους σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
          Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε στην αυξημένη συνδρομή που καλούνται να πληρώσουν οι συνταξιούχοι στα ΚΑΠΗ και στο ότι δεν τους δόθηκε το δικαίωμα της συζήτησης πριν τις εκλογές για ανάδειξη προέδρων των ΚΑΠΗ.