Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Η αλληλεγγύη και ο αγώνας θα μας κρατήσουν δυνατούς!




Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και μας κρατά δυνατούς. Για να διατρέξουμε τη μεγάλη σε διάρκεια πανδημία, αλλά και την περίοδο που ακολουθεί. 
«Να μείνουμε δυνατοί, όχι σιωπηλοί»
Η έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού ξεγυμνώνει τις μεγάλες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ με τα μέτρα που εφαρμόζει ήδη η κυβέρνηση  επιδιώκει να πληρώσει ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι γι’ ακόμα μία φορά το λογαριασμό !
Μείναμε σπίτι αλλά το σύστημα υγείας παραμένει αθωράκιστο. Στους χώρους δουλειάς κινδυνεύουν εργαζόμενοι και δικαιώματα.
Κάποιες από εμάς βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή σε νοσοκομεία και χώρους υγείας δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας χωρίς ουσιαστική κρατική στήριξη.
Πολλές από εμάς δουλεύουμε στα σούπερ μάρκετ με εξαντλητικά ωράρια χωρίς μέτρα προστασίας.
Άλλες η εργοδοσία μας έθεσε σε αναστολή και εκ περιτροπής εργασία χωρίς να γνωρίζουμε αν αύριο θα έχουμε δουλειά, με τι μισθούς και δικαιώματα.
Πολλές που δουλεύουμε σε γραφεία, φροντιστήρια, ιδιωτικές επιχειρήσεις μεταφέραμε τη δουλειά στο σπίτι ζώντας και αυτήν την περίφημη  τηλεργασία.
Όσες έχουμε παιδιά στα σχολεία ζούμε από πρώτο χέρι το "θαύμα" της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τα παιδιά μας να παλεύουν να κρατήσουν μια επαφή με το σχολείο τους μην έχοντας την κατάλληλη υποδομή, ή και σύνδεση δικτύου στα σπίτια μας.
Μας λένε ότι αφού βγήκαμε ζωντανοί πρέπει να τους εμπιστευτούμε για να βγούμε και ζωντανοί από την κρίση.
Να δεχτούμε δηλαδή όλα αυτά τα μέτρα που εφαρμόστηκαν αυτήν την περίοδο και όλα τα υπόλοιπα που ζητάν οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές, ευέλικτα ωράρια εργασίας, επέκταση της αναστολής, ζεστό χρήμα μέσω επιδοτήσεων, κ.α.
Όμως οι ανάγκες μας, τα δικαιώματα μας, οι διεκδικήσεις μας, τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας δεν θα μπουν σε καραντίνα.
Παλεύουμε με όσα μέσα διαθέτουμε για να βγούμε όρθιοι από την πανδημία και την κρίση, να μην πληρώσουμε ξανά!
Με όπλο μας την αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση οργανώνουμε τη δράση μας για την προστασία της υγείας μας, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
Κανένας μόνος του!
Έλα σε επαφή με το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης στο τηλέφωνο επικοινωνίας   6942288356.