Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας και να πάρει μέτρα ουσιαστικής στήριξης των εργαζομένων μπροστά στην πανδημία, προσπαθεί να περάσει σωρεία αντιδραστικών νομοσχεδίων και ΠΝΠ με στόχο να πληρώσει την κρίση πάλι ο λαός και να ικανοποιηθούν οι πάγιες επιδιώξεις του ΣΕΒ. Η δημοτική αρχή Ν. Σμύρνης επιλέγει την υλοποίηση αυτής της πολιτικής αδιαμαρτύρητα και παράλληλα επιδιώκει να χτίσει το επικοινωνιακό της προφίλ στο έδαφος των ελάχιστων αυτονόητων μέτρων.
Οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής συνεχίζουν να αρνούνται το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για ζωντανό δημοτικό συμβούλιο. Καθυστερούν συνειδητά μπροστά σε σοβαρά ζητήματα που έχουν ήδη καθυστερήσει!
            Επικαλούνται την πανδημία και για να συνεχίσουν να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν το λαό της περιοχής, πίσω από τις οθόνες τους. Ταυτόχρονα καθησυχάζουν τους γονείς ότι τα παιδιά τους δεν κινδυνεύουν από  την ανεπάρκεια των σχολικών αιθουσών και τις ελλείψεις εμψύχου δυναμικού και υλικοτεχνικής υποδομής.
Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας απαιτεί την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που στο δήμο μας έχει καταντήσει να εφαρμόζεται με 2 γιατρούς εν μέσω πανδημίας.
Το άνοιγμα των σχολείων απαιτεί διεκδικητική διασφάλιση όλων των προϋποθέσεων ώστε να μην απειλείται η υγεία των παιδιών, των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων.
Η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής απαιτεί άμεσες και ουσιαστικές κινήσεις από τη δημοτική αρχή, με βάση τις σύγχρονές ανάγκες των νηπίων
Η στήριξη του λαού της περιοχής απαιτεί μείωση - απαλλαγή των δημοτικών τελών για το λαό με εισοδηματικά κριτήρια και αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης απαιτούμε άμεση, ζωντανή διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου σε χώρους όπως Γαλαξίας, Σπόρτιγκ κλπ., με όλα τα μέτρα προστασίας και δυνατότητα συμμετοχής γονέων, εκπαιδευτικών και φορέων της περιοχής.