Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗ

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Σμύρνης μετά από καταγγελίες από εργαζόμενους στο δήμο μας και από το σωματείο τους για μη καταβολή των νόμιμων υπερωριακών αποζημιώσεων, κατέθεσαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο την παρακάτω ερώτηση:

Θεωρούμε ότι για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας, απαιτείται να προσληφθούν άμεσα και νέοι  εργαζόμενο.

Από το συνολικό αριθμό των εργαζομένων, το 40% έχει μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες του δήμου. Είναι λοιπόν σαφές ότι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εργασθούν υπερωριακά, για να καλύψουν τα κενά που δεν καλύπτει η ίδια η διοίκηση του δήμου. Εργάζονται πέραν του κανονικού ημερήσιου ωραρίου, τα σαββατοκύριακα και τις αργίες για να κρατούν την πόλη καθαρή.

Η δημοτική αρχή ερωτάται:

1. Πληρώνονται όλες οι υπερωρίες;

2. Πληρώνονται έγκαιρα οι υπερωρίες;

Η δημοτική αρχή επέλεξε προκλητικά όχι μόνο να μην απαντήσει στην ερώτηση μας, αλλά να μην την διαβάσει καν. Η προκλητική της στάση αυτή επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των εργαζομένων και δείχνει ότι βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες τους. Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θα εξακολουθήσουμε να παλεύουμε στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου, για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους, διεκδικώντας από την κεντρική διοίκηση άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού.