Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

 Στις 30/12 πάρθηκε απόφαση του ΔΣ του Δήμου Νέας Σμύρνης για πλήρη λειτουργία του Άλσους. Με το αστείο πρόσχημα της προετοιμασίας για το άνοιγμα των σχολείων, ο Δήμαρχος αποφάσισε να άρει την υλοποίησή της κλείνοντας το άλσος για μία εβδομάδα στερώντας  έτσι από τους κατοίκους την δυνατότητα για άθληση και ψυχαγωγία, με τήρηση όλων των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η απόφαση αυτή του Δημάρχου δε βασίζεται σε κανένα στοιχείο που να δηλώνει ότι η αξιοποίηση του Άλσους από τους δημότες αποτελεί πεδίο εξάπλωσης του ιού. Για την εφαρμογή της απόφασής του κάλεσε σήμερα 6 Γενάρη τις δυνάμεις καταστολής και τα ΜΑΤ, η παρουσία των οποίων στο χώρο γίνεται πλέον με προκλητική συχνότητα. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει επανειλημμένα καταγγείλει την παρουσία δυνάμεων της αστυνομίας μέσα στο άλσος κινούμενες με μηχανές ανάμεσα σε αθλούμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης παρεμβήκαν τόσο στον Δήμαρχο όσο και στον αστυνομικό Διευθυντή που ήταν επικεφαλής στο χώρο ζητώντας να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις και να σταματήσει το απαράδεκτο γεγονός της επιβολής προστίμων στους κατοίκους που κινούνταν προς το άλσος.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση τονίζουμε ότι με αστυνομοκρατία και καταστολή δεν προστατεύεται η υγεία του λαού. Απαιτούνται ουσιαστικά και ολοκληρωμένα μέτρα στα σχολεία, στους χώρους δουλείας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μέτρα που η κυβέρνηση αρνείται να πάρει γιατί τα θεωρεί κόστος. Στα πλαίσια αυτά κινήθηκε και η απόφαση του Δημάρχου Νέας Σμύρνης να κλείσει το άλσος με πρόσχημα την προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων αντί να διεκδικήσει επιπλέον προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, να αξιοποιήσει και να διαμορφώσει χώρους για δημιουργία σχολικών αιθουσών ώστε να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να πάρει μέτρα για να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

 Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή Νέας Σμύρνης να αναλάβουν τις ευθύνες τους τόσο για το σημερινό σκηνικό με την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής όσο και για την άρνηση τους να πάρουν τα μέτρα που απαιτούνται. Να σταματήσουν να κρύβουν τις ευθύνες τους πίσω από την ατομική ευθύνη.

Απαιτούμε να παραμείνει ανοιχτό το άλσος  της Νέας Σμύρνης, ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους άθλησης, ψυχαγωγίας και εκτόνωσης για εκατοντάδες εργαζόμενους και οικογένειες με μικρά παιδιά που σε αυτή τη συγκυρία αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Με κατάλληλη οργάνωση, περισσότερο προσωπικό να παραμένει ανοιχτό και ασφαλές για τον κόσμο που θα το επισκέπτεται.