Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με τη συμμετοχή χιλιάδων κόσμου της Νέας Σμύρνης και των γύρω Δήμων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Μάρτη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατικών σωματείων,  συλλόγων γυναικών, μαζικών φορέων και κατοίκων ενάντια  στην τρομοκρατία και την καταστολή.

Η πλατεία της Νέας Σμύρνης πλημμύρισε από κόσμο, από εργαζόμενους, νέους, μαθητές, οικογένειες με μικρά παιδιά, που  συμμετείχαν θέλοντας να δηλώσουν ότι τέτοια περιστατικά καταστολής και εκφοβισμού δεν είναι αποδεκτά ούτε στη Νέα Σμύρνη ούτε σε καμία άλλη γειτονιά.  

Και αυτή τη φορά όμως η πολύ μαζική συγκέντρωση και πορεία που ακολούθησε, συνάντησε την άγρια καταστολή της αστυνομίας  που για ακόμη μια φορά επιστράτευσε η κυβέρνηση. Μετέτρεψαν τις γειτονιές μας σε πεδίο μάχης, δίπλα στα σπίτια μας, είχαν το θράσος να κυνηγήσουν κατοίκους και παιδιά ακόμη και μέσα στις γειτονιές την ώρα που επέστρεφαν σπίτι τους.

Τα επεισόδια που δημιούργησαν ύποπτοι μηχανισμοί με τη συμβολή προβοκατόρικων στοιχείων με σκοπό να αμαυρώσουν τη μεγάλη κινητοποίηση δεν έπιασαν τόπο. Είναι γνωστό πια στο λαό αυτό το παιχνίδι.

Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού σε καμία περίπτωση δεν αθωώνει την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα της αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει.

Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, γνωρίζουν πολύ καλά πως να συνοδεύουν τις αντιλαϊκές ανατροπές στην εργασία και τη ζωή μας με την καταστολή. Η ένταση της καταστολής έχει πραγματικό στόχο να αποτρέψει τους αγώνες μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της Υγείας μας, για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή για τα παιδιά μας, για εργασία με δικαιώματα. Να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα όλα αυτά που μας συμβαίνουν.

Οι γυναίκες εργαζόμενες, οι αυτοαπασχολούμενες, οι νέες φοιτήτριες και άνεργες γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αν δεν επιλέξουμε οι ίδιες να αγωνιστούμε για μια ζωή καλύτερη για εμάς και τα παιδιά μας κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα.

Στον ίδιο δρόμο που συναντηθήκαμε την Τρίτη το απόγευμα με συνδικάτα και φορείς της περιοχής μας θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν!