Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Με τη μεγαλειώδη κινητοποίηση σωματεία και φορείς έστειλαν μήνυμα ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία

 

Μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην πόλη, ενάντια στην καταστολή, στην αστυνομική βία και την αντιλαϊκή πολιτική, που πάνε μαζί, έγινε στη Νέα Σμύρνη, με κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, σωματείων, συλλόγων εργαζομένων και άλλων μαζικών φορέων. Αφορμή ήταν ένα ακόμα κρούσμα αστυνομικής βίας, την περασμένη Κυριακή, στην πλατεία Νέας Σμύρνης, με αστυνομικούς να ξυλοκοπούν άγρια νεαρό, ο οποίος αντέδρασε στην τρομοκράτηση οικογενειών από αστυνομικές δυνάμεις που «έκοβαν» αυθαίρετα πρόστιμα για «αναίτια μετακίνηση». 


Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Τεράστια ήταν η συμμετοχή της νεολαίας, με μαθητές και φοιτητές να δίνουν βροντερό «παρών» και ιδιαίτερο παλμό στην κινητοποίηση. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Γιάννης Πρωτούλης και ο Θοδωρής Χιώνης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Παρά την άγρια καταστολή από αστυνομικές δυνάμεις που αξιοποίησαν τη δράση ομάδας που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της συγκέντρωσης, η πορεία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά. «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει», ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα στην τεράστια και μαχητική πορεία. Και βέβαια, δεν μπορούσαν να λείπουν συνθήματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. «Δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία. Οχι στην καταστολή και την τρομοκρατία» έγραφε το πανό του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουμε ακόμα πιο αγωνιστικά, σημείωσε ο Παύλος Αλεξανδράκης, γγ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Τους ξαναλέμε, επεσήμανε, δεν μας τρομάζει η καταστολή, δεν μας τρομάζει η αστυνομοκρατία.

Την επίθεση της αστυνομίας κατήγγειλε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. 

Οργή λαού και νεολαίας ενάντια στην καταστολή η λαοθάλασσα στη Ν. Σμύρνη, σημειώνει το ΠΑΜΕ σε δελτίο τύπου.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει», ήταν το σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα στην τεράστια και μαχητική πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Σμύρνη από σωματεία και φορείς. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση για την πολιτική καταστολής και την αστυνομική βία που ασκήθηκε πρόσφατα ενάντια στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης. 

«Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία. Όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία» έγραφε το πανό του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Νωρίτερα έγινε τεράστια συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. Στην συγκέντρωση μίλησε ο Παύλος Αλεξανδράκης, γγ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, η Μαρία Βρεττού, πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης  και ο Κώστας Σκούρτης, εκ μέρους των μαθητών της Νέας Σμύρνης.

Με την σημερινή μεγάλη συγκέντρωση σωματεία και φορείς έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή, επισημαίνοντας ότι «δεν θα μας κλείσουν το στόμα. Δεν μας τρομάζει η αστυνομοκρατία».