Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστεύει ότι με την βία, την σκληρή καταστολή και την τρομοκρατία των πολιτών θα περιορίσει την διασπορά της πανδημίας. Αυτό απέδειξε και σήμερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όπου δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση, από αστυνομικές δυνάμεις, οικογένειες που έκαναν τον περίπατό τους κατά την διάρκεια ελέγχου για τα μέτρα προστασίας.

Καθημερινά μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς γίνεται το αδιαχώρητο από κόσμο που στοιβάζεται για να πάει με κίνδυνο της ζωής του στην δουλειά του. Εκεί δεν κολλάει ο covid – 19. Μέσα στους εργασιακούς χώρους με ελλιπή ή και ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας χιλιάδες εργαζόμενοι παλεύουν για το «μεροκάματο του τρόμου». Εκεί δεν κολλάει ο covid – 19.

Για την ουσιαστική προστασία της Υγείας του λαού απαιτούνται ουσιαστικά μέτρα και όχι καταστολή. Να αυξηθούν τα τεστ και να εφαρμόζονται στους εργασιακούς χώρους. Να αυξηθούν τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς με νέα οχήματα και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια τους με ταυτόχρονη επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα και ένταξή τους στο σύστημα εφημερίας.