Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Η Δημοτική Αρχή αφού υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων συνηγορεί στον αυταρχισμό και την καταστολή

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και λαϊκές οικογένειες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων της πόλης και συμμετείχαν στη μεγαλειώδη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής που συνοδεύει τα αντιλαϊκά μέτρα. Το μήνυμα στην κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ήταν ξεκάθαρο: η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει, δώστε λεφτά για Υγεία και Παιδεία – όχι στην καταστολή και την τρομοκρατία!

Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αθωώσει την κυβέρνηση της ΝΔ για το κλίμα αστυνομοκρατίας που επιβάλλει. Τα αίσχη και η τρομοκρατία των δυνάμεων καταστολής της αστυνομίας συνεχίστηκαν τη νύχτα στην πόλη μας, στη Θεσσαλονίκη, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κ.ά.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», από την πρώτη στιγμή ζήτησε τη σύγκλυση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να καταδικάσει την ωμή αστυνομική βία και την κρατική καταστολή. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης, η Δημοτική Αρχή αποδείχτηκε για άλλη μια φορά άξιο στήριγμα της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής και καταστολής. Εμφανίστηκε βασιλικότερη του βασιλέως! Οι τοποθετήσεις της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής καθώς και το ψήφισμα που κατέθεσαν, ήταν η ανεπιτυχής προσπάθεια να δικαιολογήσει τις δηλώσεις περί ίσων αποστάσεων που έκανε την πρώτη ημέρα μετά τον ξυλοδαρμό του νεαρού άνδρα το μεσημέρι της Κυριακής στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης αλλά και την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στην πορεία διαμαρτυρίας που ακολούθησε. Ο Δήμαρχος μέσα από απίστευτες αντιφάσεις ξεπέρασε κάθε όριο. Δήλωσε ότι «δικαιώθηκε», παρά την, όπως ο ίδιος είπε, εσφαλμένη ενημέρωση που είχε από την αστυνομία, που τον οδήγησαν σε λανθασμένη εκτίμηση και δήλωση!

Η συκοφαντία, η προβοκάτσια και τα ακροδεξιά επιχειρήματα ήταν οι άξονες των τοποθετήσεων των δημοτικής αρχής. Με περισσό θράσος, παρουσίασαν ως υποκινητές των επεισοδίων όλους όσους καλούσαν στην συγκέντρωση! Τσουβάλιασαν τους εργαζόμενους, τους νεολαίους, τις λαϊκές οικογένειες με τους γνωστούς παρακρατικούς μηχανισμούς! Χωρίς αιδώ, κατηγόρησαν τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες ως υπαίτιους της διασποράς του κορονοϊού! Υπέδειξαν τους εργαζόμενους, τους νεολαίους, τις λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν από τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, ως εγκληματίες που παίρνουν μια ανάσα στις όποιες πλατείες έχουν απομείνει!

Η Δημοτική αρχή έχει πάρει θέση! Είναι ενάντια στο λαό, στηρίζουν κάθε αντιλαϊκό μέτρο, μας θέλουν φιμωμένους!

Να ποια είναι η κατρακύλα τους:

  • Στις επανειλημμένες καταγγελίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τον Νοέμβρη και το Δεκέμβρη του 2020, ότι αγέλες μηχανοκίνητων αστυνομικών τρομοκρατούσαν τον κόσμο στο Άλσος και την πλατεία απάντησαν τον Ιανουάριο του 2021 επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ για να κλείσουν το άλσος σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση! 
  • Στο αποκορύφωμα της αστυνομικής βίας στην πόλη μας την Κυριακή 7/3/2021, που οι δυνάμεις καταστολής τρομοκράτησαν τις οικογένειες στην πλατεία και ξυλοκόπησαν άγρια το νεαρό που τόλμησε να ζητήσει να σταματήσουν, ο δήμαρχος ζητούσε τη γνώμη  αστυνομικού συνδικαλιστή και του επικεφαλής της ομάδας κρούσης «Δράσης» που ξυλοκοπούσε όποιον τον πλησίαζε! Αυτοί είναι οι συνομιλητές τους και όχι οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι και οι οικογένειες που ήταν στην πλατεία. Άλλωστε πότε συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες για να το κάνουν τώρα. Έβγαλαν ανακοίνωση που εξίσωνε τους θύτες με τα θύματα!
  • Όταν χιλιάδες λαού διαδήλωναν την Τρίτη κατά της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής που συνοδεύει τα αντιλαϊκά μέτρα, ο δήμαρχος ήταν στο αστυνομικό τμήμα για να συνδράμει στον σχεδιασμό της αστυνομικής τρομοκρατίας που ξεδιπλώθηκε στις γειτονιές της πόλης μας πριν και μετά τον βάρβαρο ξυλοδαρμό του αστυνομικού από τους παρακρατικούς μηχανισμούς.
  • Όταν ο κόσμος βράζει από οργή θέλουν να τον φιμώσουν. Η δημοτική αρχή έφερε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να απαγορευτούν οι δράσεις των κομμάτων, των σωματείων και φορέων  στην πόλη μας και είχε το θράσος να ζητήσει τη συνδρομή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και άλλων παρατάξεων! Όπως και η κυβέρνηση, τρέμει τη ριζοσπαστικοποίηση μεγαλύτερων τμημάτων του λαού.

Τα επαναλαμβανόμενα  «όχι στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», «να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία» , να «διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή» που ακούστηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ από την ίδια την πραγματικότητα. Γιατί όλα κρίνονται στους χώρους δουλειάς που η εργοδοτική τρομοκρατία επιβάλει τη δικτατορία του κεφαλαίου. Η βία υπάρχει στα σούπερ μάρκετ, στα πολυκαταστήματα, στις εργολαβίες του δήμου, στα κλειστά σχολεία, στις υποτυπώδεις υγειονομικές δομές, στα ελάχιστα ΜΜΜ. Εκεί δηλαδή που διασπείρεται ο κορονοϊός και όχι στις συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους και τις πορείες που κρατούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει στο λαό της Νέας Σμύρνης:

  • Την κυβέρνηση και την αστυνομία για τις βάρβαρες αναίτιες συλλήψεις κατοίκων -πολλών εκ των οποίων ανήλικοι- που έγιναν στα παραπάνω πλαίσια, καθώς και την άσκηση ποινικών διώξεων εις βάρος τους με βαριές (και κακουργηματικές) κατηγορίες.
  • Τη Δημοτική Αρχή  που συμβάλλει με όλα τα μέσα στην επιβολή αστυνομοκρατίας στην πόλη μας.
  • Τη Δημοτική Αρχή  που προσπάθησε να απαγορεύσει τις λαϊκές και κομματικές συγκεντρώσεις
  • Τη Δημοτική Αρχή  που συμβάλλει με όλα τα μέσα στην αποδυνάμωση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας με την αποψίλωση του ΙΚΑ της περιοχής μας
  • Την κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή  που αφήνουν κλειστά τα σχολεία αφού δεν παίρνουν κανένα μέσο προστασίας για τη φυσική παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί:

  • Να παύσει κάθε άδικη ποινική δίωξη, κατηγορία και ταλαιπωρία εις βάρος των συλληφθέντων. Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας σ’ αυτούς και την έμπρακτη ανιδιοτελή προσφορά μας.
  • Να σταματήσει τώρα η αστυνομική τρομοκρατία και η κρατική καταστολή.
  • Να εμπλουτισθούν οι υπάρχουσες και να δημιουργηθούν νέες δομές υγείας στο δήμο μας με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και την αγορά του αντίστοιχου υλικού.
  • Να ανοίξουν τώρα τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.
  • Να ενισχυθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι και οι μικροεπαγγελματίες (και) της πόλης μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες, όλο το λαό της πόλης μας να μη δείξουν κανέναν εφησυχασμό. Να παλέψουν ενάντια στον αυταρχισμό και την ένταση της καταστολής που συνοδεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, να δυναμώσουν τη φωνή τους για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Όλοι στην Παναττική συγκέντρωση των Συνδικάτων την Τετάρτη 17/3 στις 6 μμ στα Προπύλαια.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ