Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ

 


Την Κυριακή 25/04/2021 πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ζαρίφη της Νέας Σμύρνης σύσκεψη της ΚΟΒ Φάρου Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο της δραστηριότητας που έχει ανοίξει η ΚΟΑ σε εργασιακούς χώρους και γειτονιές, με κεντρικό ομιλητή τον βουλευτή Νότιου Τομέα του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη.

 


Ο βουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέπτυξε τον χαρακτήρα και το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ προς ψήφιση, πατώντας στα βήματα της κυβέρνησης του Σύριζα και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάπτυστη κατάργηση του 8ωρου, 135 χρόνια από την κατάκτηση του με την απεργία του Σικάγο, στην ουσιαστική καταστρατήγηση του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων και των νέων, στην διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση με γνώμονα την κερδοφορία του κεφαλαίου, στην κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας, στα σχολεία και στις σχολές, στην καθιέρωση της τηλεργασίας, στην αντιασφαλιστική νομοθεσία. Τόνισε την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου απέναντι σε όλα αυτά τα μέτρα με ένταση της καταστολής και την τρομοκρατίας.

Επίσης έκανε εκτενή αναφορά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Κίνας - Ρωσίας, όπως αυτοί εκδηλώνονται στην περιοχή μας, κάνοντας μνεία και στην πρόσφατη άσκηση “Ηνίοχος” στην οποία συμμετείχαν και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Τόνισε ότι κάθε βήμα των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, στους οποίους η αστική τάξη και τα κόμματά της είναι χωμένοι μέχρι τον λαιμό, φέρνει όλο και πιο κοντά τεράστιους κινδύνους για το λαό, τον κάνει στόχο και όμηρο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Τέλος, μπροστά και στο 21ο Συνέδριο του Κόμματος, ανέδειξε την αναγκαιότητα και επικαιρότητα της επαναστατικής ανατροπής και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης για την ουσιαστική ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Τόνισε ότι ο λαός μας σήμερα δεν πρέπει να  δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το κράτος που λειτουργούν με κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις "αντοχές της οικονομίας" ή σε λογικές  για νέα δήθεν προοδευτική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, που στην πρώτη φάση της πανδημίας έλεγε στη ΝΔ θα λογαριαστούμε μετά. Υπογράμμισε ότι ο λαός μας πρέπει  να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη για να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις. Γιατί η ελπίδα βρίσκεται μόνο στην πάλη των εργαζομένων σε σύγκρουση με τις οικονομικές- κοινωνικές- πολιτικές αιτίες που οδηγούν στην απαξίωση της ζωής μας. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης σε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, νέο και νέα, στους καθημερινούς αγώνες, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, σε όλες τις πολιτικές μάχες.

Με αφορμή την απεργία της 6ης Μάη για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς που έχουν προκηρύξει ταξικά σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, κάλεσε τους εργαζόμενους και τους νέους της Νέας Σμύρνης να συμπορευτούν με το αγωνιστικό κάλεσμα, δίνοντας συνέχεια και στην πάλη τους ενάντια στην καταστολή που έδωσαν μαζικά το προηγούμενο διάστημα, για διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών τους.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και πλούσια συζήτηση.