Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Ο Αντιδήμαρχος «Παιδείας» προσπαθεί να βάλει φίμωτρο σε όποιον διεκδικεί.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρίγος επέλεξε να υιοθετήσει «καταγγελίες για διανομή κομματικών εντύπων στην είσοδο σχολικού συγκροτήματος» και να προχωρήσει σε «νουθεσίες» προκειμένου να απομακρυνθούν από τον χώρο οι διανομείς τους.
Η δημοτική αρχή έχει δώσει δείγματα γραφής για την συνταύτισή της με τον κυβερνητικό αυταρχισμό, από τις κλούβες των ΜΑΤ έξω από το Άλσος, την τραγική στάση του Δημάρχου στα γεγονότα που ακολούθησαν τον ξυλοδαρμό του συμπολίτη μας στην Πλατεία τον Μάρτη και πολλά άλλα. Ο κατάλογος είναι μακρύς και η επιλογή αυτή δεν αποτελεί απλά μια εμμονή, αλλά το συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί ως προέκταση της κυβερνητικής πολιτικής.
Τον αντιδήμαρχο δεν τον ενοχλούν γενικά και αόριστα τα κόμματα, αλλά η δράση και οι θέσεις συγκεκριμένου κόμματος που δεν συμβιβάζεται με την σημερινή κατάσταση, όπου από την μία δίνονται αμύθητα ποσά για επενδύσεις που απαιτεί το μεγάλο κεφάλαιο (αναπλάσεις στο παραλιακό μέτωπο ως βεράντα του καζίνο και υπερπολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών) και από την άλλη δεν βρίσκεται χώρος και χρήματα για τα νηπιαγωγεία, την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, για φύλακες και καθαρίστριες στα σχολεία. Ο αντιδήμαρχος συνένοχος της αντιλαϊκής πολιτικής στην παιδεία, διαισθάνεται την οργή που θα συναντήσει σύντομα όταν οι γονείς θα δουν τα παιδιά τους (προνήπια νήπια) στοιβαγμένα σε κοντέινερ, ακατάλληλες αίθουσες ή και ακόμα μέσα σε «δανεικές» αίθουσες δημοτικών σχολείων, και σπεύδει να κλείσει στόματα.
Τον καλούμε να πάρει πίσω τέτοιου είδους «νουθεσίες». Είναι γελασμένος αν νομίζει ότι αυτός, ο περίγυρός τους και η Δημοτική Αρχή, θα καταφέρουν να φιμώσουν αυτούς που διεκδικούν, που αποκαλύπτουν, που δεν συμβιβάζονται με την αθλιότητα.