Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΡΑ!

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Ν. Σμύρνης που επιλέγει για άλλη μια φορά να διεξάγει ένα δημοτικό συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι δια ζώσης με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει τον εμπαιγμό προς τους δημοτικούς συμβούλους και συνολικά τους κατοίκους της Ν.Σμύρνης όταν διατείνεται ότι για υγειονομικούς λόγους θα προχωρήσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.

 Όταν όλες οι κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στη Ν. Σμύρνη λειτουργούν δια ζώσης και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Όταν στοιβάζουν τα νήπια το ένα πάνω στο άλλο, χωρίζοντας τις αίθουσες με νοβοπάν. Όταν κλείνουν τα μάτια στα κρούσματα που εμφανίζονται στα δημοτικά σχολεία, προτάσσοντας στους γονείς την ατομική ευθύνη, η δημοτική αρχή συνεχίζει να προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική στο δήμο μας, ως μακρύ χέρι του κράτους και της κυβέρνησης, πίσω από τις οθόνες.

Ενώ η δημοτική αρχή μπορεί να βρει κατάλληλους χώρους για την διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου ή να εξοπλίσει τους ήδη υπάρχοντες ή να αξιοποιήσει χώρους, όπως  το άλσος, επιλέγει την τηλεδιάσκεψη που την βολεύει για να μη γίνεται ζωντανή συζήτηση, να μην αναδειχτούν τα προβλήματα του δήμου μας, όπως η άθλια κατάσταση με τη δίχρονη προσχολική αγωγή, για να μπορεί να εκφυλίζει τις διαδικασίες ώστε να μην συζητιούνται τα ουσιώδη, να κλείνει τα μικρόφωνα σε δημοτικούς συμβούλους, να μην μπορούν να τοποθετηθούν φορείς της πόλης μας για θέματα που τους αφορούν.

Λίγες μέρες έχουν περάσει από το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για τη δίχρονη προσχολική αγωγή, που η Λαϊκή Συσπείρωση είχε απαιτήσει να γίνει, στο οποίο αντί να συζητήσουν πως θα παρέχουν την προσχολική αγωγή στα νήπια με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους, εκφύλισαν τη διαδικασία με το να αλληλοσυγχαίρονται μεταξύ τους για τα δήθεν έργα που έκαναν! Προφανώς η παρέμβαση γονιών, φορέων της πόλης θα τους χαλούσε την εικόνα που ήθελαν να φτιάξουν και για αυτό φρόντισαν να γίνει το δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και να αποκλείσουν σχεδόν όλους τους φορείς της πόλης μας ακόμα και από το να τοποθετηθούν για αυτό το φλέγον ζήτημα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης δε θα νομιμοποιήσει με την παρουσία της την φαρσοκωμωδία της τηλεδιάσκεψης και θα απέχει από το δημοτικό συμβούλιο στις 30 Σεπτέμβρη. Απαιτούμε τα δημοτικά συμβούλια να γίνονται δια ζώσης με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν βεβαίωση νόσησης ή έχουν αρνητικό rapid ή μοριακό test.