Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

 

O Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν φορείς και Επιτροπές Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές από πολλές περιοχές της χώρας, το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12μμ στο Σύνταγμα.

Η Νέα Σμύρνη είναι από τις συνοικίες που η πρώτη βροχή ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις στους τομείς των υποδομών, του σχεδιασμού και της συντήρησής τους. Τα πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια καταστήματα και κατοικίες, τα παρασυρμένα αυτοκίνητα από το νερό, η αγωνία που ένιωσαν όσοι βρίσκονταν στον δρόμο εκείνες τις ώρες για το αν θα καταφέρουν να γυρίσουν με ασφάλεια στο σπίτι τους είναι ζητήματα που μας αφορούν όλους.

Γνωρίζουμε πια ότι οι νεκροί και οι καταστροφές από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους σεισμούς δεν οφείλονται στην «κακή στιγμή» ή στην «κλιματική αλλαγή», ούτε απλά στην ανικανότητα των υπευθύνων. Ενώ υπάρχει σήμερα η αναγκαία επιστημονική και τεχνολογική δυνατότητα για πρόβλεψη και αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων, η αντιπλημμυρική, η αντισεισμική θωράκιση, η πυροπροστασία βρίσκονται τελευταίες στη λίστα των προτεραιοτήτων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των αρχών σε περιφέρειες και δήμους γιατί «δεν είναι αποδοτικές επενδύσεις», γιατί δεν είναι κερδοφόρες…

Διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη και μπορούμε να απολαύσουμε τον 21ο αιώνα. Στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών των λαϊκών οικογενειών που πλήγηκαν.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των Επιτροπών Αγώνα Πληγέντων.

Καμία γυναίκα μόνη! Όλες το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12μμ στο Σύνταγμα.