Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης εκφράζει την αλληλεγγύη του στους μαθητές, στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 8ου γυμνασίου, του 7ου Λυκείου και του 6ου νηπιαγωγείου της περιοχής μας και στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους με κύριο αίτημα την απρόσκοπτη λειτουργία των τριών σχολείων που απειλούνται με έξωση.

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μία φορά εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς γίνονται μάρτυρες της χρόνιας διαμάχης που υπάρχει ανάμεσα στο Δήμο της Νέας Σμύρνης και στο πολιτιστικό σωματείο ΕΣΤΙΑ σχετικά με την ιδιοκτησία του κτίσματος που στεγάζει τα δύο σχολεία.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι το κυνήγι του κέρδους βάζει στην άκρη τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μας όπως είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση η μόρφωση των παιδιών μας. Η πολιτική της «αποκέντρωσης» και η μεταφορά στην ευθύνη των Δήμων των σχολείων είναι η κύρια αιτία που βλέπουμε τόσα σχολεία να οδηγούνται σε λουκέτο και τα υπόλοιπα να υπολειτουργούν με πολλές ελλείψεις και προβλήματα στις υποδομές τους. Η δημοτική αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση επειδή όχι μόνο δεν συγκρούστηκε με τη συγκεκριμένη πολιτική, αλλά βαδίζει για ακόμα μια φορά σε αντιλαϊκές ράγες εφαρμόζοντας την κατά γράμμα. Τρανταχτό είναι και το παράδειγμα της προηγούμενης χρονιάς και ο τρόπος που η δημοτική αρχή εφάρμοσε τη δίχρονη προσχολική αγωγή στοιβάζοντας μικρά παιδιά σε κοντέινερ και στο αμφιθέατρο που ανήκε στα ΕΠΑΛ!

Η συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας για τη μόρφωση τους, είναι να μη συμβιβαστούμε με τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά, αλλά μαζί να παλέψουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη. Η μόρφωση των παιδιών μας πρέπει να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Σήμερα, άλλωστε, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για ένα σχολείο που κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη μόρφωση και ομαλή σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική, κοινωνική ανάπτυξη.

Στεκόμαστε στο πλάι σας στον αγώνα σας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις  την Τετάρτη 25/1 στις 9.00 το πρωί μπροστά από τα σχολεία (25ης Μαρτίου 3) επί της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης και την ίδια μέρα στις 5 το απόγευμα έξω από το 6ο νηπιαγωγείο (Παρασκευοπούλου 54)

Η μόρφωση είναι δικαίωμα!

Δεν δεχόμαστε αυτό το δικαίωμα των παιδιών μας να αποτελεί εμπόρευμα.

 

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ!