Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

«Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Αττικής - Γιάννης Πρωτούλης

Άγριες εικόνες με ολική καταστροφή, νεκρά ζώα, διαλυμμένα σπίτια, καμμένα αυτοκίνητα και συσσωρευμένη οργή συνάντησε σήμερα το κλιμάκιο του ΚΚΕ που βρέθηκε στις περιοχές της Πάρνηθας, απαρτιζόμενο μεταξύ άλλων από τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", τον Χρήστο Τσοκάνη, βουλευτή Δυτικής Αττικής του Κόμματος και τον Βασίλη Τοπαλλιανίδη, δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Αχαρνών με τη "Λαϊκή Συσπείρωση".
Συγκεκριμένα το κλιμάκιο επισκέφτηκε τους Οικισμούς Αγία Παρασκευή και τον Αγ. Ιωάννη τον Ρώσο, στο Μενίδι όπου υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές. Αρκετά σπίτια μάλιστα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ χιλιάδες είναι τα καμένα στρέμματα δασικού πλούτου.
Οι κάτοικοι της περιοχής μετέφεραν την αγανάκτηση για τις ζημιές που άφησε πίσω της η φωτιά, περιέγραψαν το πώς ζουν κάτω από την μόνιμη απειλή κάθε καλοκαίρι λόγω των ελλιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης. Εξέφρασαν επίσης την αγωνία τους για από δω και πέρα, όπως για το αν θα μείνουν στο έλεος τυχών πλημμυρών.
Το μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν πως το Κόμμα θα βρεθεί στο πλάι των κατοίκων διεκδικώντας αποζημιώσεις που αντιστοιχούν στο 100% των ζημιών χωρίς χρονοβόρες και γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που συνήθως αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτοι, όπως άλλωστε και αυτοί της γειτονικής Βαρυμπόμπης από το 2021. Για να γίνουν επίσης τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα θωρακίζοντας την περιοχή. Όλα τα παραπάνω μαζί με την απαίτηση για ουσιαστικά μέτρα προστασίας και πυρασφάλειας το ΚΚΕ θα τα στηρίξει με όλες τους τις δυνάμεις στους αγώνες, στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.