Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

 

Το «ρέμα της Ευξείνου Πόντου» (Μυτιληναίικα), που βρίσκεται στα σύνορα των δήμων Νέας Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου, επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τη Γιώτα Δήμου, υποψήφια δήμαρχο Αγίου Δημητρίου και Γιάννη Κορφιάτη, υποψήφιο δήμαρχο Νέας Σμύρνης.

Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε, ότι κανένα έργο δεν έχει προχωρήσει στην περιοχή, οι κάτοικοι είναι αφημένοι στην τύχη τους.

Κάθε επισκέπτης που θα βρεθεί στην περιοχή, το πρώτο που αντικρίζει είναι η φθορά, η απαξίωση, τα χρόνια εγκατάλειψης που κάνουν βαριά την ατμόσφαιρα. Οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει γιατί διαμαρτύρονται, δεκαετίες τώρα, οι κάτοικοι της περιοχής. Οι δημοτικές αρχές των δύο δήμων πετούν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο, επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα τη διαιώνιση του προβλήματος!

Με την πρώτη βροχή, η περιοχή πλημμυρίζει, μετατρέπεται σε βούρκο με λάσπη, φερτά υλικά και σκουπίδια φράζουν φρεάτια, ακόμα και πόρτες σπιτιών, δημιουργώντας απαράδεκτες και άκρως επικίνδυνες συνθήκες για τους κατοίκους της περιοχής.

Σα να μην φτάνουν αυτά, στο χωματόδρομο δίπλα στα σπίτια, ο δήμος αφήνει βαρέα οχήματα, ενώ οι οσμές από τον διπλανό χώρο που σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα, είναι ανυπόφορος για τους κατοίκους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μετά την αυτοψία στην περιοχή και συζήτηση με κατοίκους, οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι έκαναν κοινή δήλωση:

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και των δημοτικών αρχών Νέας Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου. Επί δεκαετίες αγνοούν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων, ενίοτε, με προκλητικό τρόπο τους απαξιώνουν. Οι, στοιχειώδεις στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανάγκες των κατοίκων για αξιοπρεπή ζωή με όλους τους όρους υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται, είναι ανάξιες λόγου και επίλυσης για τους φανατικούς θιασώτες της ΕΕ και των κυβερνήσεων, διαχρονικά.

Οι προτεραιότητες τους δεν είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά τα κέρδη των λίγων. Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν τις εικόνες ντροπής που αντιμετωπίζουν κάθε πρωί, κριτήριο ψήφου. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που αδιαφορούν και να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση. Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής στη συγκέντρωση – συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτώβρη στις 6.30μμ στο παρκάκι Αγ. Σοφίας και Ολυμπίου.»