Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗ 3η ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ (ΙΟΥΛΙΟΣ 2024)

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέα Σμύρνης, Γιάννης Κορφιάτης και Γιάννης Κιουλανής, κατέθεσαν στην 3η  ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής τις εξής τρεις ερωτήσεις για προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο μας:

  1. Για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων.

    Έχει ήδη συμπληρωθεί ένας μήνας από τη μέρα που έκλεισαν τα σχολεία και οι γονείς δεν εφησυχάζουν, κάνουν αιτήματα προς τον δήμο για όσα ταλανίζουν τα σχολικά συγκροτήματα. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο επιστολές συλλόγων που μας έχουν κοινοποιηθεί, δημοσιευμένα άρθρα και καταγγελίες γονέων που αναφέρονται σε βασικές ελλείψεις και σε σοβαρά κτηριακά ζητήματα.

    Ενδεικτικά αναφέρουμε το άρθρο και τα επανειλημμένα αιτήματα του συλλόγου γονέων και της διεύθυνσης του 5ου δημοτικού, με τη συλλογή πάνω από 100 υπογραφών για μέσα δροσισμού. Τα αιτήματα του συλλόγου γονέων του 6ου δημοτικού για πιστοποιητικά στατικότητας, συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, πυρασφάλειας, τοποθέτηση κλιματιστικών σε όλες τις αίθουσες αλλά και συντήρηση των ήδη τοποθετημένων, πρόσληψη φυλάκων και βοηθητικού προσωπικού. Το δελτίο τύπου του συλλόγου γονέων του 10ου νηπιαγωγείου για το επικίνδυνο κτίριο στο οποίο στεγάζεται. Την  κοινή επιστολή του συλλόγου γονέων του 7ου νηπιαγωγείου και του δημοτικού «Άγιος Ανδρέας» η οποία κάνει λόγο ακόμα και για  στατικά προβλήματα που εκκρεμούν από το προηγούμενο καλοκαίρι.

    Αυτά είναι μερικά από τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν  τα σχολεία της πόλης μας  μερικά από τα οποία μάλιστα είναι υψηλής επικινδυνότητας και αφορούν την ασφάλεια παιδιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων. 

    Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

     Ποιες κινήσεις έχει κάνει, πότε και πώς σκοπεύει να προχωρήσει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά;

  2. Για τον 5o δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό

    Στο απόσπασμα από το Πρακτικό της 2ης Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», στις 21-03-2022 και με θέμα: «Ενημέρωση περί στατικής επάρκειας του 5ου βρεφονηπιακού σταθμού…» αναφέρεται ότι οι ειδικοί συνεργάτες διαπίστωσαν ανεπάρκειες κατά κύριο λόγο σε κάποια υποστυλώματα του κτιρίου. Οι ειδικοί συνεργάτες κατέληξαν σε συγκεκριμένες προτεινόμενες επεμβάσεις.

    Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

     Ποιες κινήσεις έχει κάνει, πότε και πώς σκοπεύει να προχωρήσει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά;

  3. Για την κατάσταση των δέντρων της πόλης.

    Υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την ασφάλεια των κατοίκων του δήμου και όσων επισκέπτονται την πόλη μας. Αναφερόμαστε στα δέντρα που τα κλαδιά τους φτάνουν στο ύψος των διερχομένων με ορατό τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.

    Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Δημοτική Αρχή:

    Πόσους μόνιμους υπαλλήλους έχει η υπηρεσία πρασίνου και πόσα δέντρα έχει στην ευθύνη της;

    Ποιες κινήσεις έχει κάνει η δημοτική αρχή, πότε και πώς σκοπεύει να προχωρήσει για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά;