Πλήθος κόσμου γέμισε την πλατεία της Νέας Σμύρνης το Σάββατο 14 Ιούνη το βράδυ για να παρακολουθήσει την παρουσίαση του βιβλίου «Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο» (https://tinyl.io/Bwmr).
Την εκδήλωση άνοιξε η Άρτεμις Παπαδοπούλου εκ μέρους των Κομματικών Οργανώσεων Νέας Σμύρνης.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον Στέφανο Λουκά, συγγραφέα του βιβλίου και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το περιεχόμενό του παρουσιάστηκε σπονδυλωτά με αντίστοιχα τραγούδια που ακούστηκαν ζωντανά από μουσικό σχήμα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ρεμπέτικο – λαϊκό πρόγραμμα.
Μάλιστα, το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν τέτοιο που μέσα σε πολύ μικρό διάστημα τα διατιθέμενα αντίτυπα του βιβλίου «Ανιχνεύοντας το ρεμπέτικο», στο βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής που λειτουργούσε στο χώρο, εξαντλήθηκαν.
Μετά την παρουσίαση, ο συγγραφέας συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε βιβλία του.
Την εκδήλωση παρακολούθησε και η Μαρία Λαμπρινού, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το νέο ραντεβού δόθηκε για τις 25 Ιούνη, στη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο που διοργανώνει το ΚΚΕ και η οικογένεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.