Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

"ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ": ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

ΠΑΤΡΑ
Επίθεση φασιστοειδών σε βάρος μεταναστών
Οργανωμένη επίθεση σε βάρος μεταναστών που έχουν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς στο χώρο της «Πειραϊκής Πατραϊκής» στην Πάτρα, εξαπέλυσαν χτες το απόγευμα μέλη της «Χρυσής Αυγής» και φασιστικοί πυρήνες που δραστηριοποιούνται στην πόλη με στόχο να τους εκδιώξουν και να τους λιντσάρουν.
Αφορμή γι' αυτή την επίθεση στάθηκε η δολοφονία ενός 30χρονου κατοίκου στην περιοχή από ομάδα τριών Αφγανών τα ξημερώματα της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των δυνάμεων της «Χρυσής Αυγής» κατέφθασαν με πούλμαν στην Πάτρα από την Αθήνα και ήταν εξοπλισμένοι με ρόπαλα, λοστούς και κράνη. Στο χώρο του καταυλισμού βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες μόλις τα φασιστοειδή της «Χρυσής Αυγής» επιχείρησαν να εισβάλουν στον καταυλισμό, έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων και τους απώθησαν. Οι δυνάμεις της «Χρυσής Αυγής» παρέμειναν στο χώρο μέχρι αργά το βράδυ, όπου και συνεχίστηκαν μικρής έντασης συγκρούσεις με την αστυνομία.
Με αφορμή τα γεγονότα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χτες σε συγκέντρωση στην Πάτρα ανέφερε: «Με ειδοποίησαν λίγο πριν έρθω ότι έγινε μια επίθεση της "Χρυσής Αυγής" στην περιοχή σας. Ε, δεν μπορεί ο λαός, να προστατεύει και τα θύματα των μεταναστών που έχουν προσχωρήσει στο οργανωμένο έγκλημα, δεν μπορεί να αναθέσουμε την προστασία και των θυμάτων του οργανωμένου εγκλήματος - Ελλήνων και μεταναστών - δεν μπορεί να την αναθέσουμε στη "Χρυσή Αυγή"».

Ρατσιστική επίθεση σε Πολωνό μαθητή
Κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης σε Πολωνό μαθητή από μέλη της «Χρυσής Αυγής», καταγγέλλει το ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας. Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει: «Η επίθεση έλαβε χώρα στις 08 Μαΐου 2012 κι ενώ τα παιδιά βάδιζαν σε δρόμο της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα και συνομιλούσαν στη μητρική τους γλώσσα. Ταυτοποιήθηκαν έτσι ως αλλοδαποί από διερχόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής που τα ξυλοκόπησαν άγρια. Ο Πολωνός μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκαν σοβαρά τραύματα από πλήγματα στο πρόσωπό του.
Καλούμε τους συναδέλφους/-ισσες εκπαιδευτικούς να προβάλουν αντίσταση στη διογκούμενη φασιστική βία. Εκπαιδευτικοί και μαθητές, ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής, είμαστε ενωμένοι και παλεύουμε για μόρφωση-δουλειά-ζωή».
Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 1ου ΕΠΑΛ Μεταξουργείου, τονίζοντας ότι «οι έλληνες και οι ξένοι, οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Οι μαθητές, ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής, είμαστε ενωμένοι και παλεύουμε για μόρφωση - δουλειά - ζωή».