Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Συκοφαντεί το λαϊκό ριζοσπαστισμό

Αναγορεύοντας το κόμμα του σε πρώτη εναλλακτική λύση της αστικής τάξης για να ασκήσει διαχείριση, ο Αλ.Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί στην Ελλάδα «θα αποτύχει», επειδή στηρίζεται σε «ξεπερασμένες πολιτικές δυνάμεις» και ότι «κανείς άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να κάνει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, διότι εμείς δεν είμαστε διεφθαρμένοι, ούτε φθαρμένοι. Αργά ή γρήγορα, θα έχουμε αυτήν την ευκαιρία».
Αντιγράφοντας τη ρήση του Σαμαρά ότι αν δεν ήταν η ΝΔ, ο κόσμος θα ήταν στα πεζοδρόμια, ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εναλλακτική λύση σήμερα θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», ταυτίζοντας το λαϊκό ριζοσπαστισμό με τα φασιστικά μορφώματα και χρησιμοποιώντας την απειλή του χάους, με την οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχείρησαν να εκβιάσουν τη λαϊκή ψήφο πριν τις πρώτες εκλογές.
Αφήνοντας στην άκρη τους λεονταρισμούς και κρύβοντας τους λυσσαλέους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς κάτω από το χαλί της αντι-Μέρκελ δημαγωγίας, ο Αλ. Τσίπρας συνέστησε στην Α. Μέρκελ να μην «επιμείνει στο λάθος της λιτότητας», εκφράζοντας την ανησυχία του για τη συνοχή της ΕΕ, «εάν συνεχίσει να υποστηρίζει αυτά τα βάρβαρα μέτρα».
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που υπόσχεται να προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει, μίλησε «για την ανάγκη να σταματήσουμε να μισθοδοτούμε ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα, για τη μείωση των υπουργικών συμβούλων και των κυβερνητικών αξιωματούχων στο μισό και για τον περιορισμό μισθών και προνομίων των βουλευτών και των υπουργών». Πρόκειται για αλλαγή βιτρίνας στο αστικό πολιτικό σύστημα, που διακηρύττουν και όλα τα άλλα κόμματα της διαχείρισης, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουν την κρίση σαν αποτέλεσμα της σπατάλης από το κράτος και στρεβλώσεων τάχα στο πολιτικό σύστημα.