Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΚΚΕ: Μαστίγιο του συστήματος τα ναζιστικά μορφώματα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την τραμπούκικη επίθεση στην Αγία Παρασκευή
Την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος στελεχών του, στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, καταγγέλλει με σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Η επίθεση έγινε το βράδυ της Τρίτης και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι του γραμματέα της ΚΟ Αγ. Παρασκευής και δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ, Γ. Τσιμπουκάκη. Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, αφού τα φασιστοειδή προκάλεσαν επανειλημμένα τα μέλη του ΚΚΕ που βρίσκονταν στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος στην πλατεία, με βρισιές και χαρακτηρισμούς όπως «κουμμούνια» και άλλα.
Στο σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση φασιστοειδών εναντίον στελέχους του ΚΚΕ στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος στην Αγία Παρασκευή. Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά, ότι τα διάφορα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στο στόχαστρο τέτοιων οργανώσεων βρίσκεται μόνιμα το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην πλουτοκρατία.
Τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό, που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος».