Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ: Απόφαση για κατάργηση τροφείων

Υπερψηφίστηκε η πρόταση των εκλεγμένων συμβούλων του ΚΚΕ

Την απόφαση να καταργηθούν όλα τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του ενιαίου καλλικρατικού Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, πέτυχαν, ύστερα από πρόταση τους, προχτές, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο δήμο. Καταψηφίστηκε έτσι η απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Νομικού Προσώπου του δήμου - την οποία είχε στηρίξει η δημοτική αρχή - να επιβάλει υπέρογκα τροφεία, σε χαμηλόμισθους γονείς, που αγγίζουν τον ένα μισθό ετησίως.
Την πρόταση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ για κατάργηση των τροφείων ψήφισε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, εκτός από έναν μικρό αριθμό. Η δήμαρχος στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι δεν προτίθεται να καταργήσει την πρόταση του Νομικού Προσώπου που έχει την αρμοδιότητα των παιδικών σταθμών (σ.σ. σύμφωνα με τις προβλέψεις του «Καλλικράτη») για επιβολή υπέρογκων τροφείων, κάλεσε όλες τις παρατάξεις να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου για να επανεξετάσουν το θέμα.
Οπως σημείωσαν στην τοποθέτηση τους, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο δήμο, η Δανάη Γκούμα και ο Σταύρος Πολίτης, την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους παιδικούς σταθμούς έχει η δημοτική αρχή που υλοποιεί κατά γράμμα τις πολιτικές αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι παρατάξεις των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν τον «Καλλικράτη» και το πέρασμα της αρμοδιότητας των παιδικών σταθμών στους δήμους. Σήμερα, όπως είπαν, η δημοτική αρχή με πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά, έρχεται να επιβάλει τροφεία στους γονείς που βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά, ενώ πολλοί από αυτούς βιώνουν και τον εφιάλτη της ανεργίας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση», θα συνεχίσει να παλεύει, πρόσθεσαν, για κατάργηση των τροφείων - τα λειτουργικά έξοδα να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός και να δημιουργηθούν σύγχρονοι, ασφαλείς και δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλους, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Στο χώρο βρέθηκαν επίσης γονείς από την περιοχή και η Επιτροπή Γονέων του 2ου Παιδικού Σταθμού, οι οποίοι στην παρέμβαση τους, κατήγγειλαν τη στάση της δημοτικής αρχής και του Νομικού Προσώπου, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να μπαίνει ένα ακόμα χαράτσι στις οικογένειες τη στιγμή που ήδη αυτές έχουν γονατίσει από τα αλλεπάλληλα χαράτσια και τις μειώσεις στους μισθούς. Ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορεί η δημοτική αρχή να εκβιάζει τους γονείς με το γνωστό δίλημμα «τροφεία ή κλείσιμο σταθμών», επισημαίνοντας ότι με την πολιτική τους οδηγούν τους παιδικούς σταθμούς ακόμα και σε κλείσιμο.