Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Κ.Κ.Ε.: Σημαντικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας

  • Επανακατατέθηκαν οι δύο προτάσεις νόμου για τους άνεργους και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
  • Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό από την Αλέκα Παπαρήγα, με την οποία απαιτεί να σταματήσει η φοροαφαίμαξη του λαού
Με δυο σημαντικές παρεμβάσεις, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δίνει συνέχεια στη δράση του Κόμματος για την υπεράσπιση των πραγματικών λαϊκών συμφερόντων μέσα κι έξω από τη Βουλή, παλεύοντας για την ανακούφιση του λαού από τα δεινά που του φορτώνουν κυβέρνηση - τρόικα και πλουτοκρατία, στο πλαίσιο της αστικής διαχείρισης της κρίσης. Χτες, επανακατατέθηκαν δύο Προτάσεις Νόμου, τις οποίες το ΚΚΕ είχε καταθέσει και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης, έντασης της αντιλαϊκής επιθετικότητας και των συνεπειών της στο βιοτικό επίπεδο του λαού.
Τις Προτάσεις Νόμου υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Με την πρώτη, το ΚΚΕ ζητάει «Αμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών». Με τη δεύτερη πρόταση νόμου, απαιτούνται «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας», από την υπερχρέωση στις τράπεζες. Τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, συμπληρώνει η Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε η Αλέκα Παπαρήγα προς τον πρωθυπουργό, με την οποία ζητάει να σταματήσει η φοροαφαίμαξη του λαού με τα χαράτσια, το φοροληστρικό σύστημα που ισχύει σήμερα και το νέο που ετοιμάζεται.
Οι νομοθετικές παρεμβάσεις του Κόμματος έρχονται σε συνέχεια της κατάθεσης της Πρότασης Νόμου για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, των μεσοπρόθεσμων και των εφαρμοστικών νόμων. Οι προτάσεις και τα αιτήματα που προβάλλει το ΚΚΕ είναι όπλο στα χέρια του λαού. Μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν στόχους πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, που οδηγούν το λαό στην πτώχευση, για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση. Καμιά μορφή διαχείρισης της κρίσης για λογαριασμό των αστών δεν πρόκειται να ανακουφίσει το λαό, να του εξασφαλίσει ευημερία.
Αυτό που σήμερα χρειάζεται, είναι η οργάνωση της πάλης σε ενιαίο μέτωπο, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τα κόμματά τους. Ενας τέτοιος αγώνας μπορεί να συμβάλει στην απόσπαση κατακτήσεων για την ανακούφιση και προστασία της λαϊκής οικογένειας, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για πραγματική διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού. Μπροστά στη γενική απεργία, για την οργάνωση της οποίας πρωτοστατούν οι ταξικές δυνάμεις, οι πρωτοβουλίες του Κόμματος και στη Βουλή μπορούν να αποτελέσουν κρίκο για την πολιτικοποίηση της εργατικής λαϊκής πάλης. Να συμβάλουν στη χειραφέτηση του λαού από την αστική πολιτική και τις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί ο λαός να ζήσει καλύτερα χωρίς να απαλλαγεί από την αστική εξουσία, χωρίς αποδέσμευση από την ιμπεριαλιστική ΕΕ.

Αναλυτικά οι προτάσεις νόμου εδώ