Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: Πλήρης κάλυψη στα δουλεμπορικά της «Χρυσής Αυγής»

Πλήρη κάλυψη στη λειτουργία του δουλεμπορικού και ρατσιστικού παραμάγαζου, με τίτλο «Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων», που στήνει η φασιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη.
Με βιτρίνα το παραπάνω «Γραφείο», οι Χρυσαυγίτες παίζουν το ρόλο του «ντίλερ» για λογαριασμό επιχειρηματιών, προκειμένου να τους εξασφαλίσουν φτηνούς εργάτες, δίχως δικαιώματα, ασφάλιση και ένσημο. Την πρακτική αυτή εφάρμοσε καταρχήν σε Στερεά και η Εύβοια, σε απευθείας συνεννόηση με επιχειρηματίες της περιοχής.
Κατά τον υφυπουργό, ούτε λίγο ούτε πολύ, το εν λόγω παραμάγαζο μπορεί να λειτουργεί, αφού καλύπτεται από το νόμο για την ίδρυση των ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας! Ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε ότι η φασιστική οργάνωση δημιούργησε το δουλεμπορικό παραμάγαζο εκμεταλλευόμενη το τεράστιο και τραγικό πρόβλημα της ανεργίας και ότι με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει πελατειακές σχέσεις, καλλιεργώντας το ρατσισμό και το μίσος ανάμεσα στους εργαζόμενους.
Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους απέναντι στην ενιαία επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία και παράλληλα χρησιμοποιώντας το γνωστό μηχανισμό τραμπούκων μπαίνει σε χώρους εργασίας, προσπαθεί να εκβιάσει ακόμα και επιχειρηματίες και στο όνομα της αντικατάστασης ξένων εργαζομένων από Ελληνες προωθεί την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ζητά να απασχολούν τους Ελληνες με 18 ευρώ. Αυτό είναι καθαρός δουλεμπορικός μηχανισμός.
Θέλουμε να σημειώσουμε ότι αυτή είναι μια επικίνδυνη πρακτική, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου συνολικά, αν συνδυαστεί και με τις εγκληματικές επιθέσεις των "ταγμάτων εφόδου" απέναντι σε ξένους και ανυπεράσπιστους μετανάστες. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και πρέπει να πάρει μέτρα για να κλείσουν αυτά τα δουλεμπορικά γραφεία και να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη δουλεμπορική δράση της Χρυσής Αυγής, που προωθεί την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».
Απαντώντας, ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος στήριξε τη δουλεμπορική δράση της φασιστικής οργάνωσης, επιβεβαιώνοντας ότι το αστικό κράτος και η ΕΕ έχουν πάρει εδώ και καιρό όλα τα αναγκαία μέτρα για τη νομιμοποίηση τέτοιων αντεργατικών μηχανισμών.
Οπως είπε, υπάρχει νομικό πλαίσιο σχετικά με τη σύσταση και τη λειτουργία ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας. Υπάρχουν, είπε, προϋποθέσεις για την ίδρυσή τους, με πρώτη την αναγγελία έναρξης άσκησής τους και κάποια νόμιμα δικαιολογητικά. Για το δουλεμπορικό παραμάγαζο της «Χρυσής Αυγής», αρκέστηκε να παρατηρήσει ότι μέχρι τώρα δεν έχει υποβάλει στις αρμόδιες υπηρεσίες αναγγελία έναρξης της δραστηριότητάς του!
Παρακάμπτοντας όλες τις παρατηρήσεις που έκανε ο Θ. Παφίλης, επέμεινε ότι η «Χρυσή Αυγή» πρέπει να προχωρήσει στην αναγγελία έναρξης του παραμάγαζου και δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του!
Στην παρέμβασή του, ο Θ. Παφίλης τόνισε ότι ο υφυπουργός δεν απάντησε καταρχήν πολιτικά από πού ως πού έχει το δικαίωμα μια φασιστική οργάνωση να δημιουργεί γραφείο ευρέσεως εργασίας και χρησιμοποιώντας τραμπούκικο μηχανισμό να μπαίνει σε επιχειρήσεις και να εκβιάζει απαιτώντας «διώξτε τους ξένους, να πάρετε Ελληνες με 18 ευρώ». «Είστε υπουργός Εργασίας, πώς δέχεστε να καταργείται η συλλογική σύμβαση εργασίας και να προσπαθούν να την επιβάλουν με τσαμπουκά τα φασιστικά τάγματα εφόδου», τόνισε χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων κατέληξε:
«Δεν έχετε εσείς πολιτική θέση σαν κυβέρνηση να απαντήσετε πάνω σε αυτά; Γιατί υπεκφεύγετε; Θα κοροϊδευόμαστε; Αποφεύγετε να πάρετε πολιτική θέση στη δημιουργία φασιστικών ταγμάτων εφόδου στη χώρα μας».
«Ντίλερς» της εργοδοσίας και με τη βούλα...
Αποθρασυμένη από την κάλυψη της συγκυβέρνησης, η «Χρυσή Αυγή» έσπευσε χτες να ανακοινώσει και επίσημα την ίδρυση σε πανελλαδικό επίπεδο του λεγόμενου «Ομίλου Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «όποιος άνεργος Ελληνας πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου και να εγγράφεται στους σχετικούς καταλόγους ανεύρεσης εργασίας, αναφέροντάς μας μόνο το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ομοίως, όσοι εργοδότες επιθυμούν να προσλάβουν Ελληνες στις επιχειρήσεις τους μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής (...)».
Η «Χρυσή Αυγή» παρουσιάζει ως «πατριωτικό κατόρθωμα και φιλεργατική προσφορά» το να καλλιεργεί ρατσιστικά αντανακλαστικά στους άνεργους, ενοχοποιώντας τους μετανάστες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όσοι χάνουν τη δουλειά τους, ενώ αποκλειστικός υπεύθυνος είναι το κεφάλαιο και η κρίση. Ιδιος είναι ο εχθρός που στρέφεται ενάντια και στους μετανάστες, τσακίζοντας ενιαία τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και σπέρνοντας διχόνοια για να τα ισοπεδώσει και να θωρακίσει το σύστημα, το οποίο πρόθυμα υπηρετεί με τη δράση της και η «Χρυσή Αυγή».