Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Να τους χαίρονται!

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Σχολείο στη Θεσπρωτία τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές και ο διευθυντής καλεί την αστυνομία. Ο διευθυντής είναι συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ. Τα παραπάνω προκαλούν συζητήσεις στην περιοχή και ο γιος του διευθυντή, που ήταν και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα ως εξής:
«Καλό θα είναι να συνυπολογιστούν τα εξής προτού ασκηθεί μικροπολιτική και οφέλη πολιτικά από μια τέτοια απόφαση: 1. Δεν έχει εκλεγεί 15-μελές σε κανένα σχολείο της περιοχής. 2. Δεν έγινε συνέλευση σε κανένα από αυτά για να παρθεί απόφαση. 3. Δεν υπήρχε μαζικότητα και συλλογικότητα από την πλειοψηφία των μαθητών (οι περισσότεροι δεν γνώριζαν καν τα αιτήματα). 4. Πανελλαδικά τα σχολεία δε βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων για να δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο. 5. Είναι η πρώτη χρονιά που τα σχολειά είναι πλήρη σε καθηγητές - βιβλία - μεταφορές εγκαίρως. 6. Ο διευθυντής του σχολείου οφείλει να είναι υπόλογος απέναντι στους γονείς και υπεύθυνος για την ασφάλειά τους. 7. Την ευθύνη της κατάληψης δεν την αναλαμβάνει κανείς και δεν υπάρχει κανείς υπόλογος ό,τι και αν συμβεί σε οποιονδήποτε μαθητή (μέθη - ναρκωτικά - έκτροπα). 8. Η κατάληψη ως μέσο πάλης είναι σημαντικό, αλλά όχι πρώτο στα όπλα των αιτημάτων. 9. Η συγκεκριμένη διεύθυνση στάθηκε αρωγός στη δημοσιοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των παιδιών και απέναντι στην πολιτεία που αδιαφορεί»...
Το ερώτημα όμως είναι: Ακόμα και να ισχύουν όλα τα παραπάνω (που δεν ισχύουν όλα) δικαιολογείται η κλήση της αστυνομίας για τους μαθητές; Δηλαδή, ακόμα κι αν ισχύουν αυτά νομιμοποιείται ένας εκπαιδευτικός, αντί να αντιμετωπίσει με παιδαγωγικούς όρους τους μαθητές, να καλέσει τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους για να παρέμβει...; Να τις χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ τις αντιλήψεις των πολιτευτών τους!