Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα Νέας Σμύρνης



ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6973515200 – 6948514557 – 6971831643 - 6972782426




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Οκτώβρη 2012 στην αιθ. Δημοτικού Συμβουλίου η συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα Νέας Σμύρνης η οποία είναι αποτέλεσμα της κοινής δράσης που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, η Επιτροπή Ανέργων Ν. Σμύρνης, η Επιτροπή Ν. Σμύρνης των αυτοαπασχολούμενων που δραστηριοποιούνται στην ΠΑΣΕΒΕ, εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον επισιτισμό, στις τηλεπικοινωνίες, στο χρηματοπιστωτικό, στο Δήμο Ν. Σμύρνης, συνταξιούχοι κ.α.
Τα αντεργατικά μέτρα έχουν γονατίσει μεγάλο κομμάτι του λαού. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, ατέλειωτα ωράρια απλήρωτης εργασίας, χαράτσια, φορολογία, ανεργία, κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και σχολείων είναι μόλις μερικές πλευρές της βάρβαρης επίθεσης που δεχόμαστε, που μοναδικό στόχο έχουν την εξασφάλιση των κερδών μιας χούφτας πλουτοκρατών. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι που περιέχουν όλα τα παραπάνω μέτρα, έχουν συναποφασισθεί από το μεγάλο κεφάλαιο, όλες τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Σ’ αυτά έχουν βάλει πλάτες και οι προδοτικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μαζί και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Η κοινωνική συμμαχία ενάντια σε όλους αυτούς που παίρνουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα ή που συνηγορούν σε αυτά, πρέπει να εκφρασθεί παντού, και στην πόλη μας. Τον ρόλο αυτό έρχεται να παίξει η Επιτροπή Αγώνα. Να ενισχύσει δηλαδή την οργάνωση από κάτω με την αυτοτελή δράση των συνδικάτων και των φορέων και από την άλλη να βοηθήσει στο σχεδιασμό των δράσεων για τα κοινά μέτωπα πάλης που έχουμε μπροστά μας.
Η Επιτροπή Αγώνα μπορεί να κάνει πράξη το σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν», όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα, δείχνοντας ταξική αλληλεγγύη στους ηρωικούς χαλυβουργούς, στις λαϊκές οικογένειες που τους έκοψαν το ρεύμα κ.α. Ο πρώτος μεγάλος σταθμός είναι η μεγάλη πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 18 Οκτώβρη, όπου ο κάθε φορέας θα οργανώσει τη δράση του στους χώρους εργασίας και τις γειτονιές.

Οκτώβρης 2012