Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κάλεσμα Επιτροπής Ειρήνης Νέας Σμύρνης


OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΡΤΗ 2015 ΩΡΑ 7 Μ.Μ.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή – από τη βόρεια Αφρική μέχρι την Ουκρανία, το Ιράκ κλπ. – σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ για πολεμικές προετοιμασίες, τριπλασιασμό δυνάμεων και νέα στρατηγεία στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης είναι σήμα κινδύνου για τον ελληνικό λαό αλλά και γενικότερα.
Το σήμα αυτό ενισχύεται στο έπακρο με τις δεσμεύσεις του υπουργού Άμυνας όπου στη συνάντησή του με το ΓΓ του ΝΑΤΟ δήλωσε : «Διαβεβαιώσαμε για τις καλές σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Ελλάδα και τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Συμμαχία. Διαβεβαιώσαμε ότι η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει τη συνεργασία και τις καλές σχέσεις με τη Συμμαχία σε κοινές ασκήσεις, σε κοινές στρατιωτικές δράσεις και βεβαίως σεβόμενη τις διεθνείς συμφωνίες. Ξεκαθάρισα ότι οι σχέσεις με τις άλλες χώρες, εκτός της Συμμαχίας, δεν πρόκειται να πλήξουν τις καλές σχέσεις μας με τη Συμμαχία και ότι θα παραμείνουμε στα πλαίσια των συμφωνιών».
Επιβεβαιώνεται – και από αυτή τη σκοπιά – η ορθότητα, αναγκαιότητα του καλέσματος της ΕΕΔΥΕ για ένταση «της δράσης ενάντια στην εγκληματική πολιτική και δράση του ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή. Μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα θα ορθώσουν τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλισμό και θα αντιπαλέψουν τα κυβερνητικά σχέδια για άμεση και ενεργό εμπλοκή σε όλο το εύρος των ιμπεριαλιστικών ΝΑΤΟικών επεμβάσεων». Από τη σκοπιά αυτή αντιμετωπίζουμε τις εξελίξεις και στο μέτωπο της Ουκρανίας. Ο δρόμος προς την ειρήνη είναι μακρύς, αφού η συμφωνία δεν εξαλείφει τις αιτίες που οδήγησαν στη σύγκρουση.
Η κυβερνητική αλλαγή δεν φρενάρισε καν τις δράσεις – ασκήσεις κλπ. – της Ελλάδας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Δίνουν και παίρνουν ακόμα και με τους φονιάδες του παλαιστινιακού λαού, το κράτος του Ισραήλ. Το υπουργείο Άμυνας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω «συνδρομής» στην επέμβαση στη Μέση Ανατολή. Οι κίνδυνοι μεγαλώνουν !
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και δράσης στα πλαίσια του αντιιμπιεραλιστικού φιλειρηνικού κινήματος της ΕΕΔΥΕ. Ανταποκρινόμενη στο ρόλο και την ευθύνη της για την αγωνιστική συσπείρωση και δράση ενάντια σε όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες – βιοτέχνες – εμπόρους, τις γυναίκες, τους άνεργους και τους νέους της περιοχής στην εκδήλωση με θέμα: «ΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ», Τετάρτη 4 Μάρτη 2015, ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία της ΟΜΗΡΕΙΟΥ 4. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. 


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ