Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Μαζική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νέα Σμύρνη

Μαζική συγκέντρωση των Κομματικών Οργανώσεων Νέας Σμύρνης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2/4 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Ζιώγα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ «για αυτά που κάνει, και όχι για αυτά που υποσχέθηκε αλλά δεν κάνει. Οι εξαγγελίες του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης λέγαμε από τότε ότι ήταν σε αντιλαϊκή κατεύθυνση. Ακόμα όμως και τα όσα ψίχουλα έταξε εκεί, δεν τα έχει περάσει, με χαρακτηριστικό τον κατώτατο μισθό
Στηλίτευσε την άποψη που θέλει τη διαπραγμάτευση να αντιμετωπίζεται σαν επικοινωνιακό τρικ. Η ελληνική αστική τάξη «στηρίζει σύσσωμη τη διαπραγμάτευση μιας και έχει συμφέρον από ένα θετικό αποτέλεσμα». Τίποτα όμως δεν πρόκειται να καταλήξει στις τσέπες του λαού. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργεί την αναμονή και εξήγησε ότι ο λαός μπορεί και πρέπει με τους αγώνες του να κατατροπώσει το σύστημα αυτό που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία, «να οικοδομήσει τη λαϊκή εξουσία και οικονομία κοινωνικοποιώντας τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής».

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκομένους όπου εκδηλώθηκαν απόψεις και προβληματισμοί για το πώς η δράση του Κόμματος θα γίνει αποτελεσματικότερη στις παρούσες συνθήκες. Στο τέλος, έγινε και κάλεσμα για το μαθητικό φεστιβάλ στην Καλλιθέα στις 4-5 Απρίλη.