Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΜΙΛΩΝΑ


Την Πέμπτη 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Σμύρνης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο  Γιάννη Κιουλάνη με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μίλωνα. Από την διοίκηση του Μίλωνα παρουσιάστηκε  η σημαντική αθλητική δραστηριότητα του  Μίλωνα, στον οποίο αθλούνται 1800 παιδιά, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του.
            Ο Γιάννης Κιουλάνης και ο νυν δημοτικός σύμβουλος Ν.Σμύρνης Άγγελος Βρεττός  ανέδειξαν στη συζήτηση τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτή η δράση βασίζεται στην πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι ο Αθλητισμός πρέπει να αποτελεί δικαίωμα του λαού - και ιδιαίτερα της νεολαίας - και όχι πολυτέλεια για λίγους. Τόνισαν τα σοβαρά εμπόδια που μπαίνουν γι’ αυτό από την πολιτική συνεχούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Διοίκηση από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με σοβαρές συνέπειες και στο τομέα του αθλητισμού. Ανέδειξαν τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Νέας Σμύρνης και της Περιφέρειας Αττικής, που συμφωνώντας και βαδίζοντας στις ίδιες ράγες με την κυβέρνηση, εφαρμόζουν την ανταποδοτικότητα σε όλες τις υπηρεσίες, χαρατσώνουν το λαό και δίνουν πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ στις ΠΑΕ και ΚΑΕ από την άλλη.
             Η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει για την αναβάθμιση της φυσικής αγωγής στα σχολεία, τη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες. Στην κατεύθυνση αυτή η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία και συντήρηση των εγκαταστάσεων τους ώστε τα σωματεία να πάρουν ανάσα και να μειωθεί η επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας.  Με ευθύνη του κράτους να παρέχονται δωρεάν προληπτικές και εξειδικευμένες εξετάσεις ανά 3μηνο για όλους τους αθλούμενους. Στηρίζει την ανάγκη ανέγερσης σύγχρονων δημόσιων, ανοιχτών και δωρεάν για όλους τους αθλούμενους, αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη μας που θα αξιοποιηθούν για την άθληση της νεολαίας και όχι από τις ανώνυμες εταιρίες. Διεκδικεί την αξιοποίηση των υποδομών στο δήμο μας για τις ανάγκες της φυσικής αγωγής στα σχολεία και την κατάργηση της ανταποδοτικότητας στα αθλητικά προγράμματα του δήμου.
            Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής μας, τους αθλούμενους, τους ανθρώπους που στηρίζουν τις ερασιτεχνικές ομάδες, αυτούς που θέλουν τη νεολαία πρωταγωνιστές στα γήπεδα και στους αθλητικούς χώρους και όχι μόνο θεατές στην κερκίδα, να δυναμώσουν και στις προσεχείς εκλογές το ΚΚΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο και στην περιφέρεια. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση κόντρα στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απέναντι στην ΕΕ, στην κυβέρνηση, στις δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Για την διεκδίκηση της χωρίς περιορισμούς πρόσβαση στον αθλητισμό όλων των λαϊκών οικογενειών. Δώσε δύναμη στη δύναμη σου!