Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ


Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας, οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Νέας Σμύρνης, τοποθετηθήκαμε υπεύθυνα και ζητήσαμε ενημέρωση για τα μέτρα που θα πάρει ο δήμος. Με βάση τις εξελίξεις, πρωτίστως με βάση την αγωνία των κατοίκων, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των εμπόρων και της νεολαίας της περιοχής, καταθέσαμε συγκεκριμένα αιτήματα και προτάσεις προς τη δημοτική αρχή.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Κιουλάνης, σε σημερινή τηλεφωνική συνομιλία του με το δήμαρχο, κάλεσε τη δημοτική αρχή να σταθεί δίπλα στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, απαιτώντας επιπλέον μέριμνα για τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια (ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, υπερήλικες, ασθενείς).
Επικαιροποιώντας την πάγια θέση μας για μείωση των δημοτικών τελών, απαίτησε απαλλαγή από δημοτικά τέλη στους αυτοαπασχολούμενους για όσο καιρό είναι κλειστά τα καταστήματά τους και άμεση μείωσή τους για όλους, ώστε να δοθεί μια οικονομική ανάσα στους δημότες.
Επίσης, απαίτησε την απαλλαγή τροφείων για όλες τις οικογένειες των οποίων τα βρέφη και τα νήπια φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, για όσο καιρό είναι κλειστά λόγω του κορονοϊού. Τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τα παιδιά των οποίων οι γονείς λαμβάνουν το ’’Κοινωνικό επίδομα Αλληλεγγύης’’ και τους παρεχόταν δωρεάν δεκατιανό στα σχολεία, ζητώντας ο δήμος να συνεχίσει να καλύπτει αυτή την παροχή.
Η σημερινή κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη που χρόνια επισημαίνουμε, να κινηθούν οι τοπικές αρχές σε αγωνιστική, διεκδικητική κατεύθυνση ενάντια στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κεντρικής Διοίκησης. Οι μέρες που διανύουμε επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι η εμπορευματοποίηση της υγείας του λαού, της παιδείας στο βωμό του κέρδους οδηγούν σε τέτοια αδιέξοδα. Ωστόσο, η απαίτησή μας για άμεσα μέτρα τώρα είναι απαραίτητο να εισακουσθεί!
Μένουμε σπίτι, δε μένουμε όμως σιωπηλοί! Τη μάσκα τη φοράμε για να προστατεύσουμε και να προστατευτούμε. Όχι για να φιμωθούμε.
Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή! Τη δυναμώνουμε για μέτρα προστασίας της υγείας και των εργαζομένων!