Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στα σχολεία

 

Είναι φανερό πλέον σε όλους ότι η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων και των παιδιών τους, κάτι που η καθημερινότητα στα σχολεία του δήμου μας αποδεικνύει περίτρανα.

Είναι το λιγότερο εξοργιστικό και επικίνδυνα υποκριτικό η κυβέρνηση να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους να μην συγχρωτίζονται, όταν με δική της ευθύνη, οι εργαζόμενοι στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα ΜΜΕ, οι μαθητές στα σχολεία σε 25-26-27άρια τμήματα με μόνη προστασία τους μια μάσκα.

Είναι τουλάχιστον επικίνδυνα υποκριτικό να φορτώνει ευθύνες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όταν με δική της ευθύνη δεν διορίζονται οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί για την βασική λειτουργία του σχολείου. Εξακολουθούν και υπάρχουν κενά σε δασκάλους πρωτοβάθμιας και σε καθηγητές δευτεροβάθμιας σε μια σειρά σχολεία. Πόσο μάλλον για το ολοήμερο και για τις αυξημένες εφημερίες, όσον αφορά τα δημοτικά.

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο σε συνθήκες αύξησης των κρουσμάτων να κλείνουν τα σχολεία όπως προβλέπεται και η κυβέρνηση να αφήνει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στην ανασφάλεια και αγωνία, αφού με δική της ευθύνη δεν προβλέπεται η διενέργεια δωρεάν τεστ.

Ειναι απαράδεκτο αλλά αναμενόμενο να βρίσκει συμπαραστάτες σε αυτήν την κατεύθυνση μια σειρά δημοτικών αρχών όπως και της Νέας Σμύρνης, η οποία εκτός από μεγαλόστομες  αναρτήσεις και tweets στα social media δεν διεκδικεί  από την κυβέρνηση, εντατικοποιεί  την εργασία των εργαζομένων του δήμου και των καθαριστριών στα σχολεία, δεν διεκδικεί αναβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας ,που στο δήμο μας είναι υποστελεχωμένες. Δέχεται αδιαμαρτύρητα ότι η υγεία είναι εμπόρευμα για όσους έχουν να την αγοράσουν και επιλέγει σε αυτήν την διαδικασία να λειτουργήσει ως πλασιέ της ιδιωτικής υγείας αντί να διεκδικήσει μαζικά δωρεάν τεστ για όλους.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση επιλέγουμε να αγωνιστούμε για αυτά που δικαιούμαστε. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές της πόλης μας που από την αρχή της σχολικής χρονιάς και αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μην είναι η φετινή σχολική χρονιά μια χρονιά χαμένη.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για δημιουργία νέων τμημάτων στα σχολεία με αξιοποίηση δημοτικών και δημόσιων κτιρίων, για λιγότερα από 15 παιδιά ανά τμήμα, για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, για άδειες ειδικού σκοπού για όλους τους εργαζόμενους που πρέπει να λείψουν από τις δουλειές τους. Για να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων και  οι κάμερες στα σχολεία.

«Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή»! Αυτό φωνάζουν οι μαθητές και αυτό διεκδικούν με τις κινητοποιήσεις τους και τα πανό τους!

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια, με ενορχηστρωτή την κυβέρνηση, να συκοφαντηθούν και να ποινικοποιηθούν οι αγώνες και όσοι συμμετέχουν σε αυτούς. Όσοι αυτές τις ημέρες επέλεξαν αντι να σταθούν στο πλάι των μαθητών για μόρφωση και υγεία να παίξουν το ρόλο του κυβερνητικού κλακαδόρου τρομοκρατώντας και απειλώντας μαθητές που αγωνίζονται τους καλούμε να μαζευτούν.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Τα σχολεία δεν τα κλείνουν οι αγώνες των μαθητών. Τα σχολεία θα τα κλείσει η κυβέρνηση επειδή αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των σχολείων και του δημόσιου συστήματος υγείας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να δυναμώσουμε τους αγώνες μας το επόμενο διάστημα απαιτώντας:

  • Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας τώρα
  • Μέτρα προστασίας στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς. Προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών και εκπαιδευτικών
  • Άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ δωρεάν με ευθύνη του κράτους

ΚΟ Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ - ΟΒ Νέας Σμύρνης της ΚΝΕ