Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Όλοι στην συγκέντρωση στις 6 Οκτώβρη 11.00πμ στα Προπύλαια για την επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ

 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να διατρανώσουν την αντίθεση τους στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που προωθεί η επίσκεψη του Γραμματέα του ΝΑΤΟ στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα που γινόμαστε μάρτυρες την καθημερινά μεγαλύτερης επιθετικότητας της αστικής τάξης της Τουρκίας εναντίον των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έρχεται σε Αθήνα και Άγκυρα για να διασφαλίσει την συστράτευση των Κυβερνήσεων Ελλάδας-Τουρκίας με τον άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί με άλλα κέντρα. 

Η επίσκεψη του Γραμματέα του ΝΑΤΟ τίποτα καλό δεν προμηνύει για τον ελληνικό λαό, όπως και η παρουσία πριν λίγες μέρες του ΠΟΜΠΕΟ. Έχουν αποκτήσει πείρα η εργατική ταξη και τα λαϊκά στρώματα από την παρουσία των γερακιών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ.

Η κυβερνητική επιχειρηματολογία και η προσπάθεια όλων των αστικών κομμάτων να παρουσιάσουν το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ ως παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή αποδεικνύονται αποπροσανατολιστικός καπνός που στόχο έχει να θυσιαστούν οι λαοί για τα κέρδη και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και η ενδυνάμωση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, με νέες βάσεις, νέες συμφωνίες, φέρνουν νέους κινδύνους και νέες περιπέτειες, ενώ ανοίγουν την όρεξη στην αστική τάξη της Τουρκίας.

Ο ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν!

Οι εργαζόμενοι δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε απαιτείται ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Ο λαός μας να καταδικάσει την μεγαλύτερη ένταξη της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να δυναμώσει η πάλη για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές βάσεις, για καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, για αποδέσμευση απ’ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 11πμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ