Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία της Νέας Σμύρνης ανέδειξαν επιτακτικά ακόμα μια φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Κιουλάνης τόνισε ότι οι 39 συμβασιούχες καθαρίστριες (οι μισές σχεδόν μερικής απασχόλησης) μαζί με τις 9 μόνιμες δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της καθαριότητας των σχολείων εν μέσω πανδημίας, καλώντας τη δημοτική αρχή να ακούσει επιτέλους τη φωνή αγωνίας των συλλόγων και των εκατοντάδων γονέων της περιοχής.

Συγκεκριμένα τόνισε: ‘Ο δήμος να διεκδικήσει από το κράτος και να σταθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών που αγωνίζονται για να υπάρχει η απαραίτητη καθαριότητα στα σχολεία’, απαιτώντας από τη δημοτική αρχή να μην κρύβεται πίσω από την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης που αρνείται να χρηματοδοτήσει το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με προσλήψεις επιπλέον προσωπικού, 15 παιδιά ανά τμήμα κλπ. Η δημοτική αρχή που συνδιοικεί με την παράταξη της ΝΔ, αντί να σουλατσάρει με κάθε ευκαιρία με τους υπουργούς της ΝΔ, οφείλει να προστατέψει άμεσα τα παιδιά και το λαό της περιοχής.

Λύσεις – μπαλώματα που προτείνονται από άλλες παρατάξεις, όπως μεταφορά εργαζομένων από τις ήδη υποστελεχωμένες δομές καθαριότητας του δήμου, σε καμία περίπτωση δε λύνουν το πρόβλημα. Αντίθετα αποδεικνύουν ότι αν είσαι σφιχτά αγκαλιασμένος με την πολιτική που δεν έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά τη διαχείρισή τους εντός του πλαισίου που τις αντιμετωπίζει σαν κόστος, τότε δε λύνεις το πρόβλημα, απλά το μεταθέτεις.

Σχετικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής και την ανάγκη να καταδικαστούν οι ναζί, τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και συνήγορος πολιτικής αγωγής των κομμουνιστών και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Άγγελος Βρεττός, τονίζοντας ότι ‘απέναντι στο φασισμό, στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, η απάντηση είναι ένα μαζικό εργατικό-λαϊκό κίνημα που θα παλεύει για την ικανοποίηση των εργατικών-λαϊκών αναγκών’. Ο Άγγελος Βρεττός έκλεισε την ομιλία του καλώντας κάθε δημοκράτη, κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να συμβάλλει για να ακουστεί δυνατά η ετυμηγορία του λαού: «Οι ναζί στη φυλακή».