Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η κατάσταση και στο δήμο μας με την τηλεκπαίδευση είναι τραγική με ευθύνη της κυβέρνησης που δεν έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην αποκλειστεί κανένας μαθητής από την εκπαιδευτική διαδικασία. Δεχόμαστε συνεχώς κλήσεις από γονείς μαθητών από πολλά σχολεία του δήμου μας, οι οποίοι απευθύνονται στη Λαϊκή Συσπείρωση για να καταγγείλουν τον αποκλεισμό μαθητών από την εκπαιδευτική διαδικασία λόγω έλλειψης υλικοτεχνικών μέσων.

Για αυτό ρωτήσαμε τη δημοτική αρχή τα εξής :
1. Υπάρχουν σχολεία που έχουν ζητήσει υλικοτεχνική υποδομή;
2. Μπορείτε να μας ενημερώσετε πόσα παιδιά συμπολιτών μας στο δήμο Ν. Σμύρνης δεν παρακολουθούν τα μαθήματα λόγω έλλειψης εξοπλισμού;
3. Η δημοτική αρχή παίζει μόνο ρόλο θεατή ή πρόκειται να κάνει κάτι άμεσα; Και αν ναι τί;

Στην απάντηση της, η δημοτική αρχή έδειξε για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους. Παρότι υπάρχουν μαθητές  σε όλα τα σχολεία  που δεν μπορούν να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση λόγω του ότι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα και τόσοι άλλοι μαθητές προσπαθούν να παρακολουθήσουν το μάθημα μέσω κινητού τηλεφώνου των γονιών τους, η δημοτική αρχή περηφανεύεται ότι έχει κάνει πολλές ενέργειες και δηλώνει έτοιμη να λύσει όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί!

Τη στιγμή που υπάρχουν οικογένειες που ακόμα και ένας υπολογιστής ή ταμπλετ είναι πολυτέλεια ή άλλες οικογένειες που αδυνατούν να συνδυάσουν την τηλεργασία των γονιών με συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση των παιδιών τους, η δημοτική αρχή θεωρεί υπερβολικά τα αιτήματα των διευθυντών των σχολείων για την παροχή τάμπλετ, πόσο μάλλον την πρότασή μας, να εξασφαλισθεί όλη η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για όλους τους μαθητές.

Αντί να σταθούν στο πλευρό του λαού της περιοχής διεκδικώντας από την κυβέρνηση το αυτονόητο, διαλαλούν με καμάρι ότι η Ένωση Εφοπλιστών, που εν μέσω οικονομικής κρίσης συνεχίζει να θησαυρίζει, τους έδωσε λίγα τάμπλετ.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στο πλευρό μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών :

·       για την παροχή όλων των απαραίτητων μέσων για τη τηλεκπαίδευση με ευθύνη της κυβέρνησης σήμερα.

·       για να ανοίξουν τα σχολεία με την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας αύριο.