Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Με αστυνομική βία και τις συκοφαντίες της Δημοτικής Αρχής δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία

 

Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης ένιωσε «αγωνία» για τα κρούσματα στην πόλη μας! Επί πέντε μήνες ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφεται καθημερινά και η κυβέρνηση, μαζί με τον τοπικό της βραχίονα, τη δημοτική αρχή Ν.Σμύρνης, βρήκαν τον ένοχο: ευθύνεται η τεράστια λαϊκή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε πριν τέσσερεις εβδομάδες ενάντια στην αστυνομική βία και για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού. Επί ένα χρόνο που η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, ο δήμαρχος της Ν.Σμύρνης αναδεικνύεται σε πολύτιμο αρωγό της.

Κυβέρνηση και Δημοτική αρχή :

·        ευελπιστούν ότι ο λαός θα καταπιεί «αμάσητες» τις αριθμητικές αλχημείες και τις κουτοπόνηρες διατυπώσεις της ανακοίνωσης που έβγαλε τη Δευτέρα η Δημοτική αρχή.

·        στοχοποιούν και συκοφαντούν το λαό που αγωνίζεται, που διεκδικεί την υγεία του και τη ζωή του για να μη φανούν οι κρατικές ευθύνες ακόμα και αυτή την ώρα που δεκάδες ασθενείς δίνουν μάχη για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, που χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω των μεγάλων ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας

·        ακόμα και αυτήν την ώρα αρνούνται να επιτάξουν τον ιδιωτικό τομέα υγείας, να προσλάβουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να πάρουν μέτρα εκεί που υπάρχει διασπορά στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, να σώσουν ζωές.

Λες και ο κόσμος :

·        δεν γνωρίζει ότι στις υπόλοιπες περιοχές, ειδικά εκεί που υπάρχουν μεγάλοι εργασιακοί χώροι, που δεν έγιναν διαδηλώσεις, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται με δαιμονισμένους ρυθμούς.

·        δεν γνωρίζει τις δηλώσεις γιατρών, λοιμωξιολόγων ακόμα και εκθέσεις διεθνών φορέων (πανεπιστήμιο Χάρβαρντ κ.α.) που αποδεικνύουν τον μη συσχετισμό των διαδηλώσεων με την αύξηση των κρουσμάτων.

·        δεν βλέπει ότι δίπλα στα δημόσια νοσοκομεία που στενάζουν από πίεση, στέκουν γυαλιστερά και ακμάζοντα δεκάδες ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας που αναπτύσσονται διαρκώς από τη δική του τσέπη.

Ο συντονισμός της κυβέρνησης με τη δημοτική αρχή αποδεικνύει ότι η κοινή τους «αγωνία»  για την υγεία των κατοίκων επί δεκατρείς μήνες έχει μοναδικό κριτήριο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων με κάθε μέσο, προπαγάνδας και βίας:

  •  Απέναντι στις διεκδικήσεις του λαού της Νέας Σμύρνης για αναβαθμισμένες δωρεάν υπηρεσίες υγείας, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ, εκείνη έγινε πλασιέ των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών  «κλείνοντας» συμφωνίες και σπρώχνοντας τους πολύτιμη πελατεία.
  •  Απέναντι  στα αιτήματα γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις για την αποφυγή της διασποράς, δεν διεκδίκησε από το υπουργείο, δεν προσπάθησε να βρει χώρους για σχολική χρήση. Δεν διεκδίκησε μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και μόνο ρόδες δεν έβαλε στους λιγοστούς εργαζόμενους που με αυτοθυσία παλεύουν να κρατήσουν τα σχολεία καθαρά. Λίγο πριν την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για την δημιουργία νέων νηπιαγωγείων για να στεγάσουν τα νήπια που φέτος εκ των πραγμάτων δεν πρέπει να στοιβαχτούν σε αίθουσες κλουβιά.
  •  Τήρησε «σιγή ιχθύος» για την άθλια κατάσταση της δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΤΟΜΥ) της πόλης μας που βρίσκεται σε αποσύνθεση με ελάχιστο προσωπικό σε μία περίοδο που θα μπορούσε να δώσει λύσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και σε άλλες επείγουσες ιατρικές ανάγκες.
  •  Στις αρχές του έτους ουσιαστικά αποδυνάμωσε τα Δημοτικά Ιατρεία εν μέσω πανδημίας σαν σε «συνέχεια» του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 που μείωνε της δαπάνες Υγείας.
  • Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την υπερμετάδοση και την εργοδοτική τρομοκρατία στα σούπερ μάρκετ και στους άλλους εργασιακούς χώρους της πόλης μας, για τον συνωστισμό έξω από τις τράπεζες.  Άλλωστε, είναι υπόλογη για τα ανύπαρκτα μέτρα στους εργαζόμενους του Δήμου και ειδικά στην καθαριότητα.
  • Είναι η δημοτική αρχή που συντονίζεται με την κυβέρνηση στην ένταση της καταστολής την ώρα που οξύνεται η πανδημία.  Όπως δήλωσε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο δήμαρχος επανειλημμένα του ζήταγε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις. Για να «αραιώνουν» εκφοβίζοντας τον κόσμο από το Άλσος και την Κεντρική Πλατεία, για να επιβληθεί το κλείσιμο του Άλσους με κλούβες των ΜΑΤ κ.α. Στον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού από τις δυνάμεις καταστολής στην Κεντρική Πλατεία, με άθλιες ανακοινώσεις και δηλώσεις κράτησε ίσες αποστάσεις από θύτη και θύμα, ξεπλένοντας ουσιαστικά την εντεινόμενη αστυνομική βία.

Την ώρα που η δίκαιη οργή χιλιάδων του λαού μας εκφραζόταν στην πλατεία και τους δρόμους της πόλης μας κόντρα στην καταστολή και διεκδικώντας μέτρα για την υγεία και την ζωή του, η ηγεσία της δημοτικής αρχής βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα, συντονίζοντας προφανώς από κοινού την καταστολή του κόσμου που συμμετείχε στο συλλαλητήριο μέσα στις γειτονιές μας! 

Η Δημοτική Αρχή υπηρετεί με θέρμη και συνέπεια τις μεγάλες επιχειρήσεις. Συκοφαντεί τον λαό  που αγωνίζεται, στέκεται εμπόδιο απέναντί  στις διεκδικήσεις του, αγωνιά για να μην μετατραπεί η οργή και η αγανάκτησή του σε οργανωμένη πάλη (και) μετά την πανδημία. Είναι στυλοβάτης της κυβέρνησης σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που παίρνει σωρηδόν με πρόφαση την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέτρα που τα έφερε για να μείνουν ώστε να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων μέσα στην οξυμένη καπιταλιστική κρίση.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, συνδικάτα και φορείς, οι υγειονομικοί μέσα στα νοσοκομεία σήκωσαν τη φωνή τους μέσα από τις μάσκες για ουσιαστικά και πραγματικά μέτρα προστασίας, για να στηριχθούν οι λαϊκές οικογένειες, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους. Παρά τη συκοφάντηση και την καταστολή, οι φωνές αυτές πρέπει να ακουστούν πιο δυνατά το επόμενο διάστημα. Οι ώρες είναι κρίσιμες.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό μας, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους,  τη νεολαία να διεκδικήσουν ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά να παρθούν μέτρα προστασίας παντού, ιδιαίτερα στους χώρους δουλειάς, να προχωρήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα, να γίνει άμεσα πραγματική επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ