Κυριακή 4 Απριλίου 2021

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗ Ν.ΣΜΥΡΝΗ

 


Συγκέντρωση στην πλατεία Νέας Σμύρνης πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής τοπικοί φορείς και εργατικά σωματεία ζητώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού εκεί όπου γίνεται η μεγάλη διασπορά, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την ενίσχυση των δομών Υγείας - Πρόνοιας.

Καταδίκασαν την προσπάθεια κυβέρνησης και Δημοτικής Αρχής να συκοφαντήσουν και να στοχοποιήσουν το λαό που αγωνίζεται και διεκδικεί την υγεία και τη ζωή του ακόμα και αυτήν την ώρα που δεκάδες ασθενείς δίνουν μάχη για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, που χάνονται ανθρώπινες ζωές λόγω των μεγάλων ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Μέσα από τις παρεμβάσεις τους ανέδειξαν την ανάγκη να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια σχολεία και χώροι άθλησης και πολιτισμού. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία γονιών παιδιών ΑΜΕΑ και ενηλίκων που δήλωσαν με τη συμμετοχή τους την απαίτηση τους για να συνεχιστεί χωρίς αποκλεισμούς από τη Δημοτική Αρχή η πρόσβαση τους στο δημοτικό κολυμβητήριο.

Στη συγκέντρωση η κεντρική ομιλία έγινε από τη Μαρία Βρεττού, πρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης, μέλος της ΟΓΕ. Χαιρετισμό απεύθυναν  το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Καλλιθέας και όμορων δήμων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού, ξενοδοχείων ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης, η Ενωμένη Κίνηση Γονέων ΑΜΕΑ Νέας Σμύρνης και η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης. Έπειτα ακολούθησε πορεία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους στην καθημερινή δράση για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, με πιο άμεσους σταθμούς για τις 7 Απρίλη μέρα δράσης για την υγεία και 9 Απρίλη μέρα δράσης των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό.