Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Ανακοίνωση για την προκλητική παρουσία της αστυνομίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

 

Σαν έτοιμοι από καιρό και με αφορμή το καταδικαστέο από όλους γεγονός του τραυματισμού του 60χρονου από «ομάδα νεαρών» τα ξημερώματα της Πέμπτης 13/5, η αστυνομία «γέμισε» από νωρίς το απόγευμα την Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης, το Άλσος και τους πέριξ αυτών δρόμους με πλήθος δυνάμεων. Ομάδες ΟΔΟΣ με πεζές περιπολίες επί της πλατείας, περιπολικά και κλούβες των ΜΑΤ στους γύρω δρόμους, μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, δημιουργούν ένα κλίμα αστυνομοκρατίας που προφανώς καμία σχέση δεν έχει με τις επιχειριασιακές ανάγκες αντιμετώπισης εγκληματικών και άλλων «παραβατικών» πράξεων.

Η κινητοποίηση όλων αυτών των αστυνομικών δυνάμεων και η προκλητικά έντονη παρουσία τους σε ώρες αιχμής όπου εργαζόμενοι, νεολαία και οικογένειες κάνουν την βόλτα τους, στόχο έχει την εμπέδωση ενός κλίματος νόμου και τάξης και την επιβολή του από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Παίρνουν τα μέτρα τους απέναντι στον «εχθρό λαό» που αύριο θα ξαναβρεθεί στους δρόμους του αγώνα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του.

Γνωρίζουν καλά ότι η αγανάκτηση και η οργή συσσωρεύεται από την πολιτική τους που ξεθεμελιώνει στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, δίνει την χαριστική βολή στο 8ωρο, χαρίζει υπερωρίες στην εργοδοσία, φορτώνει γενικώς τα βάρη της νέας κρίσης στην πλάτη του λαού, απογειώνοντας τους όρους εκμετάλλευσής του από το κεφάλαιο.

Να σταματήσει τώρα η προκλητική παρουσία της αστυνομίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η αντιλαϊκή πολιτική και η ένταση της καταστολής θα βρουν απέναντι τους τις δυνάμεις του ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα που έχουν εμπειρία και γνωρίζουν καλά πως αξιοποιούνται προβοκάτσιες και «τυχαία γεγονότα» από κυβερνήσεις, μηχανισμούς και κεφάλαιο.

14/5/2021

Κομματικές Οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ