Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νέας Σμύρνης στις 28/6/2021 οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την ακαταλληλότητα παραμονής της ανακύκλωσης στο κτήμα Δέγλερη δίπλα στο χώρο που θα στεγάζει τα νήπια από το Σεπτέμβρη.
 
Συγκεκριμένα έθεσαν το ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή πότε προγραμματίζει να μεταφέρει το κέντρο ανακύκλωσης σε άλλο μέρος, ώστε να μην προστεθούν κι άλλα προβλήματα στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στην πόλη μας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το κτήμα Δέγλερη πρέπει άμεσα να αποδοθεί για ανέγερση σύγχρονου και ασφαλούς νηπιαγωγείου με όλους τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση και την ανάπαυση των μικρών παιδιών. Η Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει κονδύλια για τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, να συγκρουστεί με την πολιτική της κυβέρνησης που μετράει με όρους κόστους οφέλους τις ανάγκες των παιδιών. Από τη δημοτική αρχή και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο παιδείας δεν δόθηκε καμία απάντηση.
 
Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της ανακύκλωσης από το κτήμα Δέγλερη. 
 
Καλούμε τους γονείς των παιδιών και όλους τους κατοίκους της γειτονιάς να συμμετέχουν σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες απέναντι στην πολιτική της δημοτικής αρχής που υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και ωθεί τους γονείς στις ιδιωτικές δομές