Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Κινητοποίηση στο Δημαρχείο ενάντια στη μείωση των κονδυλίων για τη θέρμανση των σχολείων


Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης μετά από κάλεσμα του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν με αποφάσεις αρκετά σχολεία της περιοχής, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία και από τα Νηπιαγωγεία που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στέγασης από πέρυσι.

Οι γονείς αντιδρούν στην απαράδεκτη επιστολή που έστειλε ο Δήμος Νέας Σμύρνης, στην οποία ζητούν να μειωθούν τα κονδύλια από τις Σχολικές Επιτροπές έτσι ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα σχολεία!

Με ανακοίνωσή τους οι γονείς επισημαίνουν ότι «η επιστολή του κ. Συρίγου είναι απαράδεκτη και προσβλητική αφού ζητάει να κάνουμε εκπτώσεις στις συνθήκες που τα παιδιά μας μορφώνονται, αναπτύσσονται. Καλούν εμάς και τα παιδιά μας, τους δασκάλους σε έναν διαρκή ανταγωνισμό των σχολείων, ώστε να "επιβραβευθεί" το σχολείο που θα παγώσουν τα παιδιά του περισσότερο. Οι γονείς δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία μείωση στις ανάγκες των παιδιών μας».

Με τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας ζητούν ο δήμος με επίσημη ανακοίνωση να πάρει πίσω την αισχρή επιστολή, απαιτούν γενναία χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών ώστε να λειτουργούν τα σχολεία με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή. Δεν διαπραγματεύονται τις ανάγκες των παιδιών για ασφαλή και ζεστά σχολεία.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε αντιπροσωπεία από τον Σύλλογο Γυναικών Νέας Σμύρνης καθώς επίσης και ο δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Άγγελος Βρεττός, ο οποίος χαιρέτισε τον αγώνα των γονιών και επισήμανε την απαίτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για άμεση πραγματοποίηση Δημοτικού Συμβουλίου που να αφορά αυτό το θέμα και ονομαστική ψηφοφορία των δημοτικών συμβούλων.