Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

Αποκαλυπτικές ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την κατάσταση στα σχολεία (και) της πόλης μας.

Κομμένο ρεύμα σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά (με ότι κινδύνους συνεπάγεται για παιδιά κι εκπαιδευτικούς), κανείς έλεγχος για την αντισεισμική θωράκιση, την πυρασφάλεια κ.ά. (η Λαϊκή Συσπείρωση τελευταία φορά έκανε γραπτό αίτημα για να ενημερωθεί πριν τέσσερεις μήνες, κι ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση), ελλείψεις σε προσωπικό (δάσκαλοι, καθηγητές, καθαριότητα κ.ά.), υλικοτεχνικές υποδομές, κίνδυνος εξώσεων (ΕΣΤΙΑ, 6ο Νηπιαγωγείο) είναι η ομαλή λειτουργία των σχολείων κατά τη Δημοτική αρχή!

Δεν είναι μια ξεχωριστή κατάσταση που βιώνει ο Δήμος μας. Η τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα περισσότερα σχολεία της χώρας μας, η συνεχιζόμενη αφαίρεση του δημόσιου χαρακτήρα τους σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, είναι αποτέλεσμα της κοινής στρατηγικής ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που κάτω από τις οδηγίες της ΕΕ, γιγαντώνουν τον ιδιωτικό τομέα.

Ο «αθώος» χαρακτηρισμός τους ως σχολικές μονάδες, τα μετέτρεψε σε αυτόνομες οικονομικές οντότητες που ωθεί τους γονείς να ψάχνουν για ιδιωτικούς οικονομικούς πόρους, αφού η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε κατά 60% και πέρασε η ευθύνη στην τοπική διοίκηση.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΝΩ

Όλες οι παρατάξεις που παρουσιάζονται δήθεν ακομμάτιστες, συμφωνούν με την παραπάνω στρατηγική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εκκολαπτόμενοι για δήμαρχοι και βουλευτές που προέρχονται από τη νυν Δημοτική αρχή, οι οποίοι τον Γενάρη μπροστά στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, άλλες ως Ζαν ντ’ Αρκ και άλλοι ως Κολοκοτρώνηδες, δήλωναν με στεντόρεια φωνή πως τα σχολεία που στεγάζονται στο κτήριο της ΕΣΤΙΑΣ δεν πρόκειται να φύγουν από αυτό.

Είναι οι ίδιοι που, στις 29 Νοέμβρη του 2019, είχαν το θράσος να φέρουν εν μέσω μεγάλων κινητοποιήσεων μαθητών, γονιών και καθηγητών, θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο για την απομάκρυνση όλων των μαθητών από το κτήριο της ΕΣΤΙΑΣ! Μόνο μετά την έντονη αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης των μαθητών, των γονιών και των καθηγητών, αναγκάστηκαν, όχι μόνο να αποσύρουν το θέμα, αλλά να ψηφίσουν «ομόφωνα τη μη συρρίκνωση των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), καθώς και τη διατήρηση των σχολείων της ΕΣΤΙΑΣ Ν. Σμύρνης.»

Η δύναμη βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη και την αλληλεγγύη για τη διεκδίκηση της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών μας! Δεν υπάρχουν σωτήρες! Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό των αγωνιζόμενων και θα προσφέρουν την εμπειρία τους μέχρι την τελική δικαίωση.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

                                                                              Νέα Σμύρνη

                                                                           12 Απρίλη 2023