Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Την ώρα που καίγεται η Αττική, η πλειοψηφία της Περιφέρειας ενέκρινε 24 νέες αναθέσεις σε ιδιώτες

Την ίδια ώρα που καίγεται ξανά απ’ άκρη σε άκρη η Αττική, από τον Ασπρόπυργο ως την Χασιά, σήμερα στην οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας η πλειοψηφία της Διοίκησης του Γ. Πατούλη που στηρίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στη στρατηγική της ιδιωτικοποίησης της πολίτικης Προστασίας, επιμένει στη λογική των δαπανηρών αναθέσεων, χρηματοδοτώντας εργολάβους για την αντιμετώπιση  των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και καταστροφών.

Όπως  καταγγέλλει  η Στέλλα Βαλαβάνη, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφια Δήμαρχος στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, σήμερα με 24 ακόμα αναθέσεις συνεχίζεται ο κλειστός κύκλος των αναθέσεων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»  Αττικής απαιτεί από την Περιφέρεια Αττικής να διαθέσει  μια  οργανωμένη και  πλήρως  εξοπλισμένη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας σε ανθρώπινο και μηχανολογικό  δυναμικό  καθώς και να συγκροτήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη για όλη την Αττική.

Να γίνει ΤΩΡΑ ό,τι είναι δυνατόν για να περιοριστούν τα μέτωπα, να μην υπάρξουν περαιτέρω καταστροφές, να μην κινδυνεύσει κανείς.