Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Νέα Σμύρνη! Η ελπίδα είναι εδώ!






Σε μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης την Κυριακή 1 Οκτώβρη μίλησαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, η Εύη Γεωργιάδου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και ο Γιάννης Κορφιάτης, υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης.

Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν οι νυν Δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Κιουλάνης και Άγγελος Βρεττός.

Στο χαιρετισμό του, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, στάθηκε στα εξής:

«Μια εβδομάδα έμεινε μέχρι τις  περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και η βουβαμάρα είναι εκκωφαντική γιατί  οι δυνάμεις που στηρίζουν αυτό το σάπιο, βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, Φοβούνται την  οργή του λαού την αντιπαράθεση, γιατί ξέρουν ότι θα δυσκολευτούν να πείσουν.

·       Οι εφιαλτικές εικόνες στη Θεσσαλία, στην Εύβοια   αλλά και στον Έβρο, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα  και στην Πάρνηθα και σε άλλες περιοχές όλης της χώρας,  είναι αποτέλεσμα της πολιτικής  της κυβέρνησης των κομμάτων του κεφαλαίου και  των δυνάμεών του  σε Περιφέρειες και Δήμους.

·       Είναι αποτέλεσμα  της πολιτικής  του «κόστους οφέλους»,   που  αφήνει τη χώρα και το λαό χωρίς αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά έργα, χωρίς αντισεισμική θωράκιση.

Η ζωή, τα όνειρα και οι  κόποι   του λαού  θάφτηκαν στις λάσπες,  εκατομμύρια  στρέμματα  δάσους και περιουσίας του λαού  έγιναν στάχτη στον πύρινο  εφιάλτη,  στον Έβρο,  την Πάρνηθα, στη Ρόδο, στην Κέρκυρα.

Δεν ξεχνάμε  το έγκλημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς νέοι στην πλειονότητα.  Τα καθημερινά εργοδοτικά εγκλήματα που  από το 2000 μέχρι σήμερα ο αριθμός των νεκρών εργαζομένων στην Ελλάδα ξεπερνά τους 2.200, ενώ πολλαπλάσιος είναι ο αριθμός των σακατεμένων, γιατί τα μέτρα υγείας και ασφάλειας κοστίζουν.

Καλούμε τον εργατικό -λαϊκό κόσμο και ιδιαίτερα την νεολαία να μην μένει θεατής, αδρανής απέναντι σε αυτούς που ευθύνονται για κάθε πρόβλημα.  Να μην ανεχτεί  την βαρβαρότητα. Να συμμετέχει στις εκλογές  και   να στηρίξει μαζικά  τους συνδυασμούς του ΚΚΕ.

Να ψηφίσει παντού Λαϊκή Συσπείρωση.

Μόνο έτσι μπορεί να σταθεί απέναντι στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές που έχουν ως προτεραιότητες τις αξιώσεις των λίγων, των μεγαλοεργολάβων  με τις οποίες ευθυγραμμίζονται η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα,  σκορπίζοντας νεκρούς, στάχτες και καταστροφή . 

Είναι ανάγκη να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με την εγκληματική πολιτική του κέρδους, που καίει και πνίγει το λαό. 

Αντίπαλος του λαού και των αναγκών του είναι οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που συγκροτούντα από τις δυνάμεις της ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ.  Αλλά και όσοι στις εκλογές αυτοδιαφημίζονται ως ανεξάρτητοι και αποδεικνύονται εξαρτημένοι από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.

Τώρα είναι η ώρα διεκδίκησης των αναγκών μας,  κόντρα στην εγκληματική πολιτική !

Τώρα  χρειάζεται,  να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ,  ο αγώνας   για διεκδίκηση  υποδομών , έργων και μέτρων ολοκληρωμένης πρόληψης και προστασίας του λαού.

Η  ενίσχυσή της Λαϊκής Συσπείρωσης  είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στις δυνάμεις της ακροδεξιάς και του φασισμού, που είναι  σάρκα από τη σάρκα του άδικου, εκμεταλλευτικού συστήματος, γι' αυτό και βρίσκονται σε κάθε λογής ψηφοδέλτια που μπορεί είτε επίσημα να στηρίζονται από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είτε να πλασάρονται ως «ανεξάρτητα».

Οι δυνάμεις αυτές αν στη Βουλή συγκλίνουν στα κύρια και βασικά, στους Δήμους και τις περιφέρειες ταυτίζονται σε όλα. Γι’ αυτό και οι μετακινήσεις και οι αλληλοστηρίξεις σε πολλούς Δήμους και Περιφέρειες.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα  ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ανεξάρτητη από τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και εργολάβων.

Δεσμεύεται με θέσεις και με δράση,  να προβάλλει και να διεκδικεί τα συμφέροντα και τα θέλω των πολλών, της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας, των γυναικών και των συνταξιούχων.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι γνωστοί για τη δράση τους στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στους χώρους μόρφωσης.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποκαλύπτουν στον λαό,  όσα οι άλλοι του κρύβουν.

Είναι δύναμη κινητοποίησης και αμετακίνητης στήριξης των διεκδικήσεων του λαού για:

·       Μόνιμη και σταθερή δουλειά.

·       Ελεύθερους χώρους.

·       Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία.

·       Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό.

·       Δωρεάν συμμετοχή του λαού και των παιδιών του σε προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού.

·       Αναβαθμισμένες δωρεάν υπηρεσίες με επαρκές μόνιμο προσωπικό για τη φροντίδα και την ανάπτυξη των παιδιών.

·       Την προστασία των ηλικιωμένων, την ουσιαστική στήριξη σε παιδιά και γονείς ΑμεΑ.

Αυτές οι κρίσιμες υπηρεσίες τώρα φυτοζωούν εξαιτίας της υποστελέχωσης, της κρατικής υποχρηματοδότησης, της ανταποδοτικότητας, της παράδοσής τους σε εργολάβους, ΜΚΟ και ιδιώτες που κάνουν μπίζνες πάνω στον πόνο και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

Ο λαός χρειάζεται περισσότερους εκλεγμένους δημάρχους στο πλευρό του, στον αγώνα του συνολικά ενάντια στην πολιτική που τον πνίγει στις λάσπες της ανασφάλειας και της φτώχειας. Τώρα είναι η ώρα χωρίς να χάνονται άλλες 5ετίες.

Μπορούμε  να εκλέξουμε περισσότερους δημάρχους αγωνιστές, όπως τον Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα. Γιατί η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει αποδείξει ότι ακόμα και από τις θέσεις της διοίκησης στον δήμο ασκεί αντιπολίτευση υπέρ του λαού ενάντια στις κυβερνήσεις, στο κράτος, στις περιφερειακές αρχές.

Γιατί η δημοτική αρχή της Πάτρας έδωσε μεγάλες μάχες μαζί με τον πατραϊκό λαό μέσα σε ένα εχθρικό νομικό πλαίσιο.

Κέρδισε μάχες γιατί δεν υποχώρησε!

Ø  Έτσι ο λαός και οι φτωχοί επαγγελματίες της Πάτρας πληρώνουν πολύ λιγότερα τέλη σε σχέση με άλλους δήμους.

Ø  Έτσι πληρώνουν πολλά περισσότερα στον δήμο Πατρέων οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Ø  Έτσι έβαλε  φρένο στο πάρτι εκατομμυρίων ευρώ που στήνουν δήμοι και Περιφέρειες με εργολάβους, με τα χρήματα του λαού.

Φίλες και φίλοι συντρόφισσες και σύντροφοι

Η  ελπίδα βρίσκεται στην ήττα της απογοήτευσης και στην ενίσχυση του ρεύματος της αμφισβήτησης και της ανατροπής.

Καμιά εμπιστοσύνη του λαού στους εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας, και  στα μαγειρέματα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Αχτίδα αισιοδοξίας και μαχητικότητας υπάρχει στην ενίσχυση του ΚΚΕ και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην οργάνωση, στον καθημερινό αγώνα και την αναμέτρηση με την πολιτική του κεφαλαίου.

Για  πόλεις που οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνθρωποι του μόχθου θα ζουν με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα και όχι με 13 ώρες δουλειά τη μέρα, χωρίς ελεύθερο χρόνο, μέχρι τα 74, με μισθούς που τσακίζονται από την ακρίβεια και τη φοροληστεία κυβέρνησης, Περιφερειών και δήμων.

Οι δυνάμεις που συγκροτούμε τα ψηφοδέλτια ξέρουμε και μπορούμε:

·       Να υπερασπιστούμε τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, τα δικαιώματά μας στη μόρφωση για τα παιδιά μας, στη δημόσια δωρεάν Υγεία, στην αναψυχή, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό.

·       Να συγκρουστούμε, να αποσπάσουμε ανάσες ανακούφισης του λαού.

·       Μαζί με τον λαό να εμποδίσουμε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να επιβάλουμε ρωγμές στην κανονικότητα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της ανασφάλειας.

·       Να δημιουργούμε ασπίδες προστασίας σε κάθε γειτονιά ενάντια στους πλειστηριασμούς, να πρωτοστατούμε στο «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Με πράξεις και όχι με λόγια οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα δύσκολα βγήκαν μπροστά, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ».

Η καλύτερη απάντηση σε κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους τους σε Περιφέρειες και δήμους, που είναι συνένοχοι για τις τραγωδίες που ζει ο λαός,  είναι πιο ψηλά το ΚΚΕ, πιο δυνατή η «Λαϊκή Συσπείρωση»! 

Όλοι στη μάχη με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, με υποψήφιο Δήμαρχο Νέας Σμύρνης τον Γιάννη Κορφιάτη  και υποψήφιος Περιφερειάρχη Αττικής τον Γιάννη Πρωτούλη.  Σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο να γεμίσουν κόκκινα γαρίφαλα οι κάλπες.

Καλή δύναμη σε  όλους.»

 

Στην τοποθέτησή της η Εύη Γεωργιάδου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Τομέα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Φίλες και φίλοι, σ/φοι και σφες,

Την άλλη Κυριακή το βράδυ, όταν ανοίξουν οι κάλπες, διάφοροι που τώρα λένε ότι είναι «ανεξάρτητοι», «αυτοδιοίκητοί» κ.λπ., θα βάφουν το χάρτη μπλε, ροζ, πράσινο. Είναι όλοι αυτοί, που είναι συνένοχοι για το ότι η ζωή μας έχει γίνει μαύρη.

Όλοι αυτοί που ζητούν την ψήφο μας στις 8 Οκτώβρη, ανακάλυψαν ξανά τα προβλήματά μας, όπως γίνεται συνήθως σε προεκλογική περίοδο, μιλάνε και πάλι για τις ελλείψεις, μοιράζουν ξανά υποσχέσεις για λύσεις. Τους ακούσαμε να μιλάνε για υποστελέχωση υπηρεσιών, για τα σχολικά κτήρια ΠΡΟΚΑΤ, για την Αττική των πολλών ταχυτήτων, παριστάνουν ότι ανησυχούν μην πλημμυρίσει ο Κηφισός.

Αλλά δε λένε την αλήθεια για το ποιοι ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση. Δε λένε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Για το με ποιον πρέπει να συγκρουστούμε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλός μας.

Οι πιο προκλητικοί είναι οι υποψήφιοι που στηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Που προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους, λέγοντας ότι για τα προβλήματά μας φταίει μόνο η σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Περιφερειακή Διοίκηση Πατούλη.

Κρύβουν ότι είναι και οι ίδιοι συνένοχοι για αυτή την πολιτική που μας έφερε ως εδώ. Κρύβουν ότι η αιτία είναι η πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που την υλοποίησαν μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Μια πολιτική που δημιουργεί ένα στενό κορσέ για τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Και όλοι τους αποδέχονται αυτό τον κορσέ.

Μια πολιτική που την υλοποίησαν όλες περιφερειακές και δημοτικές αρχές και συμφώνησαν όλες αντιπολιτευόμενες παρατάξεις που στηρίζονται από αυτά τα κόμματα του συστήματος και οι δήθεν ανεξάρτητοι.

Είναι όλοι αυτοί που συμφώνησαν μαζί στα Περιφερειακά Συμβούλια όλα αυτά τα χρόνια:

-       Να μας φορτώσουν τέλη και δημοτικούς φόρους.

-       Να υπάρχει η σημερινή κατάντια της πολιτικής προστασίας.

-       Μαζί ψηφίζουν τους προϋπολογισμούς των περικοπών για τον λαό.

-       Μαζί ψηφίζουν τις χρηματοδοτήσεις των μεγάλων ομίλων.

-       Μαζί στηρίζουν την πολιτική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ που παραδίδει το περιβάλλον στα πράσινα «αρπαχτικά» και οδηγεί μεγάλα τμήματα του λαού στην ενεργειακή φτώχεια.

Όλοι όσοι εμφανίζονται ως αυτοδιοίκητοί, τάχα «ανεξάρτητοι από την εξουσία», όπως ο κ. Ιωακειμίδης που στηρίζεται ανοιχτά από το ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο πρόεδρό του τον κ. Κασελακη, είναι απόλυτα εξαρτημένοι από την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική της ΕΕ που μας έφερε ως εδώ.

Εμείς σας καλούμε να σκεφτείτε:

-       Τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια; Ποιες κατευθύνσεις και πολιτικές στήριξαν ως κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές και ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση;

-       Πώς λένε ότι θα πορευθούν την επόμενη μέρα;

Όλες οι παρατάξεις του συστήματος, ανεξάρτητα από βαρύγδουπες διακηρύξεις, στις προτάσεις τους αναφέρονται στις ίδιες στρατηγικές κατευθύνσεις, στις ίδιες δεσμεύσεις για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το πράσινο ταμείο, το ταμείο ανάκαμψης, στις βέλτιστες τάχα πρακτικές της πολιτικής της ΕΕ. Τι είναι όμως όλα αυτά τα προγράμματα; Είναι αυτά που θεωρούν «μη επιλέξιμα» τα έργα για την προστασία λαού, αφού τα αντιμετωπίζουν ως «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του.

Αποδέχονται: την πολιτική των ματωμένων πλεονασμάτων, την οικονομική αυτοτέλεια δήμων και περιφερειών, δηλ. τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, την ανταποδοτικότητα, την πολιτική που μετατρέπει σε εμπόρευμα το νερό, την παιδεία, την πρόνοια, το ρεύμα, τη θέρμανση, την υγεία, όλες τις βασικές ανάγκες μας. (…)

Γι’ αυτό την επόμενη Κυριακή εχει σημασία να κάνουμε όλοι και όλες εμείς την πραγματική διαφορά. Με τη Λαϊκή Συσπείρωση την οποία στηρίζει το ΚΚΕ.

-       Για να ενισχύσουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

-       Για να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τη συστημική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

-       Για να χάσουν κι άλλες ψήφους τα κόμματα του συστήματος και οι υποψήφιοί τους, αλλά και όσοι εμφανίζονται ως δήθεν «ανεξάρτητοι».

Σας καλούμε να σκεφτείτε ποιος θα είναι δίπλα σας την επόμενη μέρα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Ποιος θα δίνει τη μάχη, ποιος θα μπαίνει μπροστά:

ü  Για την κρατική χρηματοδότηση στα σχολεία

ü  Για να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός πολιτικής προστασίας

ü  Για να δυναμώσει η οργανωμένη διεκδίκηση απέναντι στον κυβερνητικό «ρεαλισμό» της εκμετάλλευσης, της ακρίβειας και της φτώχειας, του σμπαραλιασμένου συστήματος υγείας και της παιδείας εμπόρευμα, της φοροληστείας, του «ρεαλισμού» που βάζει την ανθρώπινη ζωή στο ζύγι του «κόστους- οφέλους».

ü  Για να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με ένα κράτος εχθρικό απέναντι στον λαό. 

Σας καλούμε να σκεφτείτε και να αποφασίστε, να πάρετε τη θέση σας στη μάχη.

 

Στην ομιλία του, ο Γιάννης Κορφιάτης, υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης με τη Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε τα εξής:

«Μένει μια βδομάδα μέχρι την Κυριακή των εκλογών! Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ισχυροποιήσουμε με την ψήφο μας τη δική μας φωνή, τη δική μας δύναμη, τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης για το δήμο, τη Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής για την Περιφέρεια!

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, να φτάσει παντού το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Το μοναδικό ψηφοδέλτιο στο δήμο, που αναγράφει 88 ονόματα, εξαντλώντας το ανώτατο επιτρεπτό όριο!

Το μοναδικό ψηφοδέλτιο που απαρτίζουν 88 μαχητές και μαχήτριες, όλων των ηλικιών, από την πρώτη γενιά απογόνων του ηρωικού Ε.Λ.Α.Σ. και του Δ.Σ.Ε., μέχρι τα νιάτα που έφεραν την Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη σε όλες σχεδόν της σχολές!

Το μοναδικό ψηφοδέλτιο που εκφράζει την αγωνιστική συνάντηση με συναγωνιστές που προέρχονται και από άλλους χώρους. Με συναγωνιστές που συναντηθήκαμε τα προηγούμενα χρόνια, σε όλα τα μέτωπα που άνοιξαν στο δήμο μας!

      Όταν τα σχολεία της ΕΣΤΙΑΣ και το 6Ονηπιαγωγείο απειλούνταν με έξωση και κλείσιμο

      Όταν κοβόταν το ρεύμα σε σχολεία την ώρα του μαθήματος

      Όταν νήπια στοιβάζονταν σε ακατάλληλους χώρους και σε κοντέινερ δίπλα στην ανακύκλωση

      Όταν η Δημοτική Αρχή γινόταν «λαγός» της κυβέρνησης στέλνοντας απαράδεκτες επιστολές προς τους διευθυντές των σχολείων να περιορίσουν κι άλλο τις δαπάνες σε θέρμανση και φωτισμό

      Όταν κοβόταν η πρόσβαση σε ΑΜΕΑ στο δημοτικό κολυμβητήριο, ένα από τα ελάχιστα κολυμβητήρια, αν όχι το μόνο στο νότιο τομέα που έχει ράμπα

      Όταν εν μέσω πανδημίας «σφραγιζόταν» το Άλσος και καλούνταν οι κλούβες των ΜΑΤ μπροστά στις πύλες του.

      Όταν στον απαράδεκτο ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία από τα ΜΑΤ, η Δημοτική Αρχή βρισκόταν με το πλευρό των δυνάμεων καταστολής και απέναντι στις χιλιάδες λαού που διαδήλωνε ενάντια στην κρατική καταστολή.

 Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης και συμπόρευσης σε όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, στους νέους και νέες, στους συνταξιούχους που ζουν στη Νέα Σμύρνη. Σε όλους όσοι προβληματίζονται και αγωνιούν παλεύοντας καθημερινά για να τα φέρουν βόλτα.

 Τους καλούμε να ενισχύσουν τη Λαϊκή Συσπείρωση!

 Να γυρίσουν την πλάτη στις δημοτικές παρατάξεις που στηρίζει η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Να μην «ψαρώσουν» από αυτούς που δηλώνουν τάχα «ανεξάρτητοι» ενώ είναι βαθιά εξαρτημένοι από τα κόμματά τους και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που αυτά υπηρετούν.

 Να μη «μασήσουν» στη λογική του «γνωστού μου» που μπορεί και να με ξεχάσει την επόμενη μέρα, αλλά να σκεφτούν ότι και αυτές οι εκλογές είναι πολιτικές και ψηφίζουμε αυτούς που ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ από τη δράση τους και την αγωνιστική τους στάση! Εξάλλου, στις περισσότερες των περιπτώσεων και ο γνωστός και ο φίλος δε μαζεύουν ψήφους για να βγουν οι ίδιοι, αλλά μαζεύουν ψήφους για την παράταξή τους, που τελικά καταλήγουν στους γνωστούς και μη εξαιρετέους αντιδημάρχους!

 Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις ευλογίες της Ε.Ε. και την «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, φέρνει έναν νέο γύρο περικοπών και λιτότητας, ακρίβεια, ενεργειακή φτώχια, εργασιακές σχέσεις «μεσαίωνα», δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς και καταστολή ως απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής που απαιτεί ξανά νέες θυσίες από τους πολλούς για να πιάνονται οι στόχοι της «ανάπτυξής» τους, που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων.

Σε αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο που ορίζουν οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. και υλοποιείται από όλους τους κρίκους του αστικού κράτους, την κυβέρνηση, την Περιφέρεια, το δήμο, σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η Δημοτική Αρχή του Τζουλάκη και στις δύο προηγούμενες θητείες της, αλλά και η προηγούμενη του Κουτελάκη, από την οποία παρέλαβε το τιμόνι και την πυξίδα.

Τον απόλυτα δικαιολογημένο αρνητικό απόηχο που άφησε η προηγούμενη διοίκηση στην πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής, προσπαθούν σήμερα να καρπωθούν όλοι οι συνοδοιπόροι του Τζουλάκη.Και αυτοί που τον ανέδειξαν και αυτοί που μέχρι χθες τον ακολουθούσαν και σήμερα κατεβαίνουν όλοι τους με ξεχωριστά ψηφοδέλτια!

 Είναι αστείο να παρουσιάζεται σαν καινούριος ο συνδυασμός του Κρικρή που ήταν αντιδήμαρχός του Τζουλάκη στην καθαριότητα την προηγούμενη τετραετία.

Ή της Δεληγιάννη που ήταν αντιδήμαρχός του από πολύ πιο παλιά. Απ’ όταν ήταν μαζί Κουτελάκης και Τζουλάκης.

 Ή μήπως μπορεί να ξεφύγει από το κάδρο της συνδιοίκησης ο συνδυασμός της Νάνου που ήταν αντιπεριφερειάρχης νότιου τομέα του Πατούλη και έχει μαζί της τους περισσότερους αντιδημάρχους του Τζουλάκη;

Έχουν διοικήσει όλοι με όλους! Κανένας από αυτούς όμως δε λέει στο προεκλογικό του φυλλάδιο:

      Ήμουν κι εγώ αντιδήμαρχος όταν έκλειναν σχολεία,

      ήμουν κι εγώ αντιδήμαρχος όταν απολύονταν εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τις υπηρεσίες του δήμου,

      ήμουν κι εγώ αντιδήμαρχος όταν γκρεμίζαμε το κλειστό της Αρτάκης.

Μόνο, «δεν τους είδα, δεν τους ξέρω», «εγώ μπορώ καλύτερα»!

O ένας θα τα αλλάξει όλα, ο άλλος αναπολεί τη χαμένη κανονικότητα, ο παράλλοςκι ο αντιπαράλλοςμια από τα ίδια!

Εικόνες που είδαμε στη Νέα Σμύρνη την προηγούμενη περίοδο όπως:

      Γυμνά καλώδια σε πάρκα και σχολεία

      Πεζοδρόμια ακατάλληλα για περίπατο

      Δέντρα να πέφτουν πάνω σε αυτοκίνητα

      Παρκάκια και μικρούς ελευθέρους χώρους που είναι ούτως ή άλλως ελάχιστα σε σχέση με τη δόμηση της περιοχής, να είναι σε εγκατάλειψη, γεμάτα ξερόχορτα

      Στην ίδια κατάσταση το κτήμα Κατσού, που είναι χρόνια παραμελλειμένο και αναξιοποίητο (στεκόμαστε ιδιαίτερα στο το κτήμα Κατσού, γιατί μας προβληματίζει η γνωστή πλέον συνταγή της απαξίωσης και του μαρασμού τέτοιων χώρων που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίησή τους)

 Όλες αυτές οι εικόνες, είναι εικόνες απαράδεκτες και φέρουν τη σφραγίδα και την υπογραφή όλων τους.

Ειδικά, η απαξίωση και η εγκατάλειψη των πιο λαϊκών γειτονιών όπως τα Λουτρά, ή τα Μυτιληναίικα που αντιμετωπίζονται σαν την πίσω αυλή, αποκαλύπτουν τη λογική του σχεδιασμού τους. Ενός σχεδιασμού που λέει ότι το τί έργο θα γίνει, πώς, πότε και αν τελικά θα γίνει αντί να καθορίζεται από τις ανάγκες των κατοίκων τις περιοχής, καθορίζεται τελικά από τα διαθέσιμα προγράμματα. Από το πώς δηλαδή ο δήμος θα είναι ένα ακόμα όχημα στο πλευρό της κεντρικής διοίκησης και της Περιφέρειας που θα παίρνει χρήμα από τις τσέπες των πολλών και θα το δίνει στους λίγους!

 Και μιας και μιλάμε για την Περιφέρεια, αλήθεια, ο Κουτελάκης, η Δεληγιάννη, ο Κρικρής, γιατί δεν μας λένε ποιον υποστηρίζουν στις εκλογές που γίνονται την ίδια μέρα;

 Είναι με τον Χαρδαλιά; Εντάξει, η Νάνου λέει ότι είναι με το Χαρδαλιά.

 Οι άλλοι; Είναι με τον Χαρδαλιά, τον υπουργό του 112, των 37.000 νεκρών στην πανδημία, που τον έβαλε ο Μητσοτάκης για να γίνει μπλε ο χάρτης και τώρα το παίζει ανεξάρτητος; Τον Χαρδαλιά που ήταν υφυπουργός Άμυνας, άρα έχει ξεχωριστή ευθύνη για τα ΝΑΤΟικά χαράτσια που πληρώνουμε για να μπλεκόμαστε όλο και πιο πολύ στον πόλεμο, ενώ, έστω ένα τμήμα αυτών των ποσών θα έφτανε για να λυθούν μια σειρά ζωτικά προβλήματα του λαού της Αττικής!

Όμως, τα λεφτά πάνε στο ΝΑΤΟ και όχι για σχολεία, παιδικούς σταθμούς και αντιπλημμυρικά έργα.

 Είναι με τον Σγουρό, τον περιφερειάρχη των μνημονίων, τονΠΑΣΟΚο, του «μαζί τα φάγαμε»; Της χωματερής της Φυλής που και επί των ημερών του θα «έκλεινε» και τελικά αναπτύχθηκε κι άλλο;

 Είναι με τον Ιωακειμίδη, που στη Νίκαια που ήταν δήμαρχος έβλεπε τα τάγματα εφόδου των ναζί να περνούν και έλεγε οτι κάνουν παρελάσεις και δεν ενοχλούν, και που στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου του στον Βόρειο Τομέα είναι φάτσα κάρτα ο νυν περιφερειακός σύμβουλος του Τζήμερου;

 Γιατί εμείς είμαστε η «Λαϊκή Συσπείρωση», παντού, και το λέμε ανοιχτά, καθαρά και ξάστερα: Στην Αττική ψηφίζουμε τον Γιάννη τον Πρωτούλη.

 Φίλες και φίλοι,

 Αν στη Βουλή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνουν, στο δήμο οι παρατάξεις τους τελικά ταυτίζονται πλήρως στην εξυπηρέτηση των σχεδιασμών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό δεν επιβεβαιώνεται μόνο από την κοινή τους μέχρι σήμερα πορεία, αλλά αποτυπώνεται και στις εκθέσεις ιδεών που παρουσιάζουν προεκλογικά.

 Έχει λόγο να ανησυχεί ένας δημότης όταν ακούει από αυτούς το όραμα της πράσινης πόλης, γιατί γι’ αυτούς πράσινη πόλη σημαίνει δημοτική αρχή που συμπληρώνει την πολιτική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, παραδίδοντας το περιβάλλον στα πράσινα «αρπαχτικά» και οδηγεί μεγάλα τμήματα του λαού στην ενεργειακή φτώχεια.

 Έχει λόγο να αγωνιά ένας δημότης όταν ακούει από αυτούς το όραμα της ψηφιακής πόλης, γιατί γι’ αυτούς ψηφιακή πόλη σημαίνει δημοτική αρχή πλήρως ευθυγραμμισμένη με την κυβερνητική πολιτική. Σημαίνει δημοτική αρχή ανίκανη να προστατεύσει το λαό από την πλημμύρα, το σεισμό, τη διακοπή ρεύματος και internet, αλλά ικανότατη στο ηλεκτρονικό φακέλωμα, στο ηλεκτρονικό χαράτσωμα, στην παράδοση του μικροοφειλέτη στα κοράκια των εισπρακτικών.

 Έχει λόγο να εξοργίζεται ένας δημότης όταν ακούει από αυτούς που επί σειρά ετών άσκησαν εναγκαλισμένοι το «επάγγελμα του αντιδημάρχου» να ανεβάζουν τους τόνους και να κάνουν ότι διαφωνούν, γιατί συμφωνούν σε όλα τα βασικά πολιτικά ζητήματα:

Συμφωνούν στη διαρκή συρρίκνωση της κρατικής χρηματοδότησης που σήμερα έχει φτάσει μόλις στο 47% του προϋπολογισμού, έχοντας πτωτική τάση, ενώ το υπόλοιπο 53% καλείται να το βρει ο δήμος από ίδια έσοδα. Κανείς τους δε διεκδίκησε την αύξησή της κρατικής χρηματοδότησης από το κεντρικό αστικό κράτος. Ούτε καν τα τεράστια ποσά που αυθαίρετα τους παρακράτησε.

Εύρεση ιδίων εσόδων πρακτικά σημαίνει ότι ο δήμος μετατρέπεται σε έναν φοροεισπρακτικό μηχανισμό που ισοπεδώνει το ήδη λεηλατημένο εισόδημα των κατοίκων και των επαγγελματιών.

Συμφωνούν στη γενίκευση της ανταποδοτικότητας δηλαδή βασικές υπηρεσίες του δήμου να είναι επι πληρωμή, σε μία περίοδο που η ακρίβεια σπάει κόκαλα και τα ενοίκια έχουν «εκτοξευθεί» στα ύψη.

Συμφωνούν στο πέρασμα αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στους δήμους, χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση, χωρίς τις αντίστοιχες υποδομές, χωρίς αντίστοιχο προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει υποστελεχωμένες δομές, άρα πεδίο δόξης λαμπρό για ιδιωτικοποίηση σε μια σειρά κλάδους που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι βλέπουν ικανοποιητικά ποσοστά κέρδους.

Το παράδειγμα της καθαριότητας είναι χαρακτηριστικό. Η υποστελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας, με τους ελάχιστους μόνιμους υπαλλήλους, με τους συμβασιούχους να είναι σε μόνιμη ομηρία, με τις απαράδεκτες εγκαταστάσεις και τις τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικά μέσα, είναι βασική προϋπόθεση για να καλλιεργείται η αντίληψη ότι μοναδικός σωτήρας είναι ο ιδιώτης επενδυτής.

Συμφωνούν στο μοίρασμα των έργων στους εργολάβους για να «κινείται η αγορά», όπως λένε!

Συμφωνούν στην ιεράρχηση των έργων με κριτήριο τις οδηγίες της Ε.Ε. περί επιλέξιμων δαπανών και όχι την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Γι’ αυτό προκρίνονται έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και όχι έργα αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Συμφωνούν και συντάσσονται με την πολιτική που γεννά φτώχεια, ακρίβεια, 13ωρα στη δουλειά με βάση το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά ζητήματα.

Μαζί υπηρέτησαν την πολιτική του εγκλεισμού και της καταστολής στην πανδημία και «σφυρίζουν αδιάφορα» για το γεγονός ότι οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες στην Νέα Σμύρνη. Στο Τ.Ο.Μ.Υ.ο δημότης θα βρει ελάχιστους γιατρούς στη βάρδιαγια 73.000 κατοίκους. Τοκοινωνικό Ιατρείο και το Φαρμακείο δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες, σε μία περίοδο που πολυϊατρεία – παραρτήματα Ιατρικών ομίλων «φύτρωσαν σαν τα μανιτάρια» σε κάθε γωνιά της πόλης μας.

 Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες,

 Αυτά τα 4 χρόνια, μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση βρέθηκε απέναντι στην κυβέρνηση, την Περιφέρειακαι τη δημοτική αρχή Τζουλάκη, μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σταθερά αποκάλυψαν την ουσία των προβλημάτων της πόλης και του λαού.

 Είμασταν το μόνο πραγματικό αντιπολιτευτικότείχος στις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές της δημοτικής αρχής Τζουλάκη καταγγέλλοντας και καταψηφίζοντας, με επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις.

Βρεθήκαμε σταθερά απέναντι στη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση που άλλοτε υπερψήφιζε με το βολικό άλλοθι «για το καλό της πόλης», άλλοτε ψήφιζε σιωπηρό λευκό, άλλοτε καταψήφιζε δηλώνοντας ότι αυτοί μπορούν καλύτερα!

Αποκαλύψαμε τυχοδιωκτικούς χειρισμούς της δημοτικής αρχής, όταν έφερνε στο συμβούλιο θέματα τάχα για συζήτηση και απόφαση, ενώ τα είχε ήδη αποφασίσει. Όταν συνδιοργάνωνε ημερίδες με τους Αμερικανονατοικούς φονιάδες.

Προβάλλαμε διεκδικήσεις κατοίκων, φορέων, σωματείων στο δημοτικό συμβούλιο.

 Σταθήκαμε αταλάντευτα με γνώμονα την κάλυψη των αναγκών μας, με βάση τις δυνατότητες που αντικειμενικά υπάρχουν και όχι το «εφικτό» με βάση τους ασφυκτικούς «θεσμικούς» περιορισμούς.

Γίναμε η φωνή των γονιών και των παιδιών της πόλης μας στηρίζοντας με όλες μας τις δυνάμεις την οργάνωση κινητοποιήσεων των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών

Πιέσαμε και εκθέσαμε δημόσια τη δημοτική αρχή όταν αναγκάσαμε τον αντιδήμαρχο παιδείας να τα γυρνάει. Η τηλεγραφική εντολή «περιορίστε κι άλλο δαπάνες σε θέρμανση και φωτισμό και θα έχετε μπόνους» έγινε «όχι δεν τα εννοούσα, όχι δεν τα καταλάβατε»!

 Είμασταν η φωνή των πολλών.

Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα, μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η αγωνιστική εγγύηση ότι τα αληθινά προβλήματα του λαού, των εργατών, της νεολαίας θα αναδεικνύονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ήμασταν και θα είμαστε η μόνη αληθινή αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική.

 Από την επόμενη κιόλας μέρα απαιτούμε αυτό που είναι τοσύγχρονο και το αναγκαίο :

●        Γενναία κρατική χρηματοδότηση για όλες τις υπηρεσίες, δομές και εργαζόμενους του Δήμου.

●        Πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών όλων των υπηρεσιών. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους.

●        Να γίνει πλήρης κτιριακός και αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία.

●        Να ανεγερθούν άμεσα σύγχρονα κτίρια Νηπιαγωγείων, να σταματήσει η αθλιότητα των κοντέινερ

●        Να φτιαχτεί παιδικός - βρεφικός σταθμός στο ακίνητο του Δήμου (Φιλαδελφείας & Πλαστήρα), να μη μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

●        Να δοθεί οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα των σχολείων της Εστίας και του 6ου Νηπιαγωγείου.

●        Να ολοκληρωθεί άμεσα το κλειστό Γυμναστήριο στην Αρτάκης και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες άθλησης της νεολαίας, των δημοτών, των αθλητικών συλλόγων.

●        Να διασφαλισθεί η δωρεάν πρόσβαση για όλους στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου, ώστε το κάθε παιδί να έχει πρόσβαση στο άθλημα που του αρέσει και του ταιριάζει χωρίς να πληρώνουν οι γονείς ένα σκασμό λεφτά. Για να μη βλέπουμε φασίστες εγκληματίες χούλιγκανς, ούτε στην πόλη μας ούτε πουθενά, αλλά υγιή ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που θα υπηρετούν τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό

●        Να διασφαλισθεί η δωρεάν πρόσβαση για όλους στα πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου, ώστε το κάθε παιδί να έχει ελεύθερη πρόσβαση στη μουσική, στο χορό, την τέχνη και τον κινηματογράφοαπό μικρή ηλικία, δημιουργώντας τέτοια υποδομή ώστε οι εαρινές ανοιχτές εκδηλώσεις θα δίνουν βήμα σε νέους καλλιτέχνες και δε θα κοστίζουν στο δημότη

●        Να αξιοποιηθεί άμεσα το κτήμα Κατσού, με ελεύθερη πρόσβαση στους δημότες

●        Να μπει φρένο στην συνεχή υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου. Να μπει τέλος στην ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων στις υπηρεσίες του Δήμου και στον πολιτιστικό οργανισμό με τις ολιγόμηνες συμβάσεις και τη μόνιμη ανασφάλεια στη ζωή τους.

●        Να γίνει άμεσα δραστική μείωση των δημοτικών τελών σε δημότες και επαγγελματίες, να αυξηθούν σε τράπεζες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

●        Να κατασκευαστούν νέες εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας, διασφαλίζοντας τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των εργαζομένων

●        Να αναβαθμιστεί ο στόλος δημοτικής συγκοινωνίας ώστε να αποτελεί δελεαστική επιλογή μετακίνησης, αποφόρτιση της κυκλοφοριακής ροής στην πόλη. Με σχέδιο διαδρομών να διασφαλίζεται η δωρεάν συχνή εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων.

 Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες,

Μιλάμε καθαρά στον λαό μας και ειδικά στους ανθρώπους που προβληματίζονται, που λένε πως κάτι πρέπει να αλλάξει:

Δώστε δύναμη στη «Λαϊκή Συσπείρωση» το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ.

Η δύναμη θα επιστρέψει στο λαό, την ίδια μέρα και κάθε μέρα!

Είναι η μόνη επιλογή που δεν έχει δεσμεύσεις με επιχειρηματικά και άλλα, ξένα προς τον λαό συμφέροντα. Η μόνη της δέσμευση, η μόνη της εξάρτηση είναι οι λαϊκές ανάγκες, είναι οι ζωές των πολλών. Και για αυτές τις ανάγκες, για αυτές τις ζωές, των εργαζομένων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των παιδιών μας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεσμεύεται πως θα καταθέσει όλες της τις δυνάμεις, για να φρενάρουμε αντιλαϊκές κατευθύνσεις, για να έχουμε κατακτήσεις, για να κάνουμε ρωγμές στο αντιλαϊκό τσουνάμι, να συγκρουστούμε με τις αιτίες των προβλημάτων, να γίνει η ζωή του λαού καλύτερη οπωσδήποτε και με τη δική του συνδρομή και συμμετοχή. Άλλωστε, εμείς είμαστε ο μόνος συνδυασμός που θέλουμε τον λαό στο προσκήνιο των γεγονότων, να κατεβαίνει στον δρόμο, να παίρνει μέρος στον σύλλογο, στο σωματείο, στον φορέα, εκεί να συζητιούνται όλες οι απόψεις και να αποφασίζουμε πώς αγωνιστικά και διεκδικητικά θα παλεύουμε για αυτά που μας στερούν.

 Φίλες και φίλοι,

 Μετά τις βουλευτικές εκλογές που το ΚΚΕ αναδείχτηκε τρίτη δύναμη στην Αττική αυξάνοντας ποσοστά και ψήφους, προχωράμε αισιόδοξα για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Ακόμα περισσότεροι σύμβουλοι στο Δημοτικό και Περιφερειακό συμβούλιο θα βοηθήσει περισσότερο στους αγώνες που έρχονται. Γιατί ξέρουμε και ξέρετε ότι όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στη νέα πενταετία, κάθε φορά που θα έχουμε μπροστά μας κρίσιμα για το λαό της περιοχής ζητήματα και οι 88 υποψήφιοι σύμβουλοι θα είναι εκεί μαζί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ!

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στους πλειστηριασμούς, στις εισπρακτικές, στα σχολεία, όπου χρειαστεί!»

 

Τέλος, στους χαιρετισμούς τους, οι νυν Δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κιουλάνης και Άγγελος Βρεττός, τόνισαν ότι κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους, τους νεολαίους, τους συνταξιούχους και τις λαϊκές οικογένειες πρέπει να είναι τόσο η απαράδεκτη κατάσταση στις δημοτικές και κρατικές δομές Υγείας στον Δήμο μας, όσο και η δράση των Δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου μαζί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ βρέθηκαν δίπλα σε κάθε πολίτη και συλλογικότητα, στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα, βοηθώντας στην οργάνωση της πάλης για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού.