Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

«Η αγανάκτηση να γίνει δράση ανατροπής»

Με τα συνθήματα για την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ στους αγώνες του λαού και για την ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής να ακούγονται στο χώρο του Πολυτεχνείου, έγινε η κατάθεση στεφανιών από αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του «Ριζοσπάστη».
Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος κατέθεσε το στεφάνι εκ μέρους του Κόμματος, δήλωσε: «Σήμερα ιδιαίτερα η λαϊκή αγανάκτηση απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, απέναντι στην τρόικα που έφερε στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να γίνει συνειδητή δράση ανατροπής και στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης. Ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας, το μνημόνιο της φτώχειας και της ανεργίας. Χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ. Συμμαχία εργατών - φτωχών αγροτών - αυτοαπασχολούμενων για να έχουμε νίκες, για τη λαϊκή εξουσία».
Εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, στεφάνι κατέθεσε ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, που τόνισε: «Το μήνυμα της φετινής επετείου είναι ότι χρειάζεται ενωμένος αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας. Αγώνας, ρήξη και ανατροπή για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».