Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

«ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«Στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός»
Μαχητικό και δυναμικό το χτεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

«Οχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας». Με αυτό το σύνθημα πορεύτηκαν χτες χιλιάδες διαδηλωτές στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και από εκεί μέχρι το Σύνταγμα.
Στη συγκέντρωση και την πορεία έδωσε το «παρών» πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ήταν ένα ακόμη μήνυμα πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με τους συμμάχους του, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες, απαντά με κλιμάκωση του αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας.
Ηδη, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 15 Δεκέμβρη, που αποτελεί τον επόμενο μεγάλο σταθμό.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωνε το σφαγιασμό των Συλλογικών Συμβάσεων, την παράδοση όλων των ΔΕΚΟ στο ιδιωτικό κεφάλαιο και την κατακρεούργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι εργάτες, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα έδωσαν τη δική τους περήφανη απάντηση: «Δε θα τους αφήσουμε να μαυρίσουν την καρδιά και τη ζωή της εργατικής τάξης, της λαϊκής οικογένειας», τόνισε ο Κώστας Λιαπάτης από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, μιλώντας στη συγκέντρωση. Και συνέχισε: «Εχουμε το δικό μας δρόμο. Το δρόμο της οργάνωσης και του αγώνα σε άλλη προοπτική. Το δρόμο της ταξικής ενότητας, της συμμαχίας με τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους. Απέναντι στον πόλεμο που μας κήρυξαν το κεφάλαιο και τα κόμματά τους, η ΕΕ και το ΔΝΤ, απαντάμε με ενωμένο και συντονισμένο αγώνα».
 Ο Ηλίας Σταμέλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, τόνισε: «Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ δένεται με την επίθεση που γίνεται στο σύνολο της εργατικής τάξης». Και τόνισε: «Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα τώρα από την πολιτική που ασκούν κυβέρνηση και κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση που κρατά ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός». Χαιρέτισε και η Αντιγόνη Λιθαρίτση, από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Αμέσως μετά τις ομιλίες, οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν στη Βουλή. Εργάτες συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα και τις σημαίες του ΠΑΜΕ, αυτοαπασχολούμενοι με τα πανό της ΠΑΣΕΒΕ, φοιτητές στα μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και γυναίκες με την ΟΓΕ, διαδήλωσαν μαζί, σα μια γροθιά, σε ένα μαχητικό συλλαλητήριο. Το κέντρο της Αθήνας τραντάχτηκε από συνθήματα: «Εμπρός λαέ, ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή». Φτάνοντας έξω από τη Βουλή, τα συνθήματα δυνάμωσαν και δε σταμάτησαν ούτε λεπτό.