Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Κανένας στη δουλειά στις 15 Δεκέμβρη!

Συμβολική κατάληψη, στα γραφεία του ΣΕΒ

Με μια δυναμική ενέργεια, που σηματοδοτεί ποιους πραγματικά έχει η εργατική τάξη απέναντί της, στον αγώνα της για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της, χτες το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΣΕΒ (Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών). Αυτή η κινητοποίηση ήρθε την ίδια μέρα που η κυβέρνηση αποφάσιζε ένα ακόμη χτύπημα κατά των Συλλογικών Συμβάσεων και ενώ το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων βρίσκονται υπό τη «Δαμόκλειο Σπάθη» του μαύρου μπλοκ κυβέρνησης - τρόικας - βιομηχάνων.
Από νωρίς το πρωί εργάτες, που συσπειρώνονται στα ταξικά συνδικάτα, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, μπήκαν στα γραφεία του ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος. Τα συνθήματα αμέσως δίνουν τον τόνο: «Ολοι στο δρόμο ξεσηκωμός να μην πτωχεύσει ο λαός», «Ελλείμματα και χρέη των πλουτοκρατών φορτώνονται στις πλάτες των εργατών» και «Εργάτη - νέε το ΠΑΜΕ σε καλεί, σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους και συ». Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ να ανεμίζουν κάτω απ' το άντρο των πλουτοκρατών, οι εργάτες και οι εργάτριες δίνουν τη δική τους απάντηση στην άγρια επίθεση που δέχονται.
Από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ακούγεται: «Ο ΣΕΒ αξιώνει να είναι αποκλειστικά οι καπιταλιστές αυτοί που θα ρυθμίζουν πόσες ημέρες, ποιες ημέρες, πόσο, θα αμείβονται αυτοί που θα εργάζονται. Ξεδιπλώνει καθημερινά το όραμά του όχι απλά για φτηνή, αλλά για τσάμπα χρησιμοποίηση της εργατικής τάξης. Ο ΣΕΒ, όλοι αυτοί οι βάρβαροι εκμεταλλευτές του λαού». Λίγο αργότερα, οι ταξικές δυνάμεις απλώνουν ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ: «ΟΧΙ στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ο πλούτος ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες. ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ. Απεργία 15 Δεκέμβρη».
Την ίδια στιγμή, εργάτες πετούν τρικάκια από την ταράτσα του ΣΕΒ, προπαγανδίζοντας την απεργία. Απ' τα μεγάφωνα καλούν σε μαζική συμμετοχή στο απογευματινό συλλαλητήριο, για να μην περάσει το έγκλημα της κατάργησης των ΣΣΕ. Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη με τα πανό του ΠΑΜΕ και στην απαιτούμενη κλιμάκωση του αγώνα, ενάντια στην επίθεση που κλιμακώνει κυβέρνηση - βιομήχανοι - τρόικα.
«Στις 15 Δεκέμβρη να σειστεί η Ελλάδα»
Ο Χρήστος Κατσιώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με δηλώσεις του τονίζει: «Το ΠΑΜΕ είναι εδώ, απέναντι στους βιομήχανους, σε αυτούς που ληστεύουν την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα. Σε αυτούς που ευθύνονται, μαζί με την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, αλλά και τη ΓΣΕΕ, για την εξαθλίωση, για τη φτώχεια, για τις απολύσεις, για τη μείωση των μισθών, για όλα αυτά τα βάσανα της λαϊκής οικογένειας. Είμαστε εδώ εκφράζοντας την αντίθεσή μας στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στις απολύσεις, στη μείωση των μισθών, στην κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο αγώνας της εργατικής τάξης θα ενταθεί. Το ΠΑΜΕ είναι το μόνο που μπορεί να οργανώσει την πάλη της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα, στις 15 Δεκέμβρη να σειστεί όλη η Ελλάδα. Κανείς να μην πάει στη δουλειά. Ολοι στον αγώνα. Ολοι στην απεργία. Ολοι στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στην Ομόνοια, με το ΠΑΜΕ».