Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ακολουθώντας απαράδεκτες πρακτικές (ορισμός δ.σ. μεσημεριανές ώρες, μη εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στις επιτροπές κ.α.), η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να αποκλείσει τους εργαζόμενους Δημοτικούς συμβούλους και τον εργαζόμενο λαό της Νέας Σμύρνης από τα Δημοτικά Συμβούλια.
Αποδεικτικό της σημασίας που δίνει η πλειοψηφούσα παράταξη του ΠΑΣΟΚ που στηρίζεται από στελέχη τη ΝΔ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον των συμβασιούχων εργαζομένων είναι το γεγονός ότι όταν ήταν να συζητηθεί το ψήφισμα της παράταξής μας, δεν είχαν μείνει πάνω από δέκα δημοτικοί της σύμβουλοι μέσα στην αίθουσα.
Επίσης, αποφεύγοντας τις πολιτικές της ευθύνες, καταψήφισε και το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων όπως επιθυμεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατ' εντολήν του μεγάλου κεφαλαίου.
Τα ψηφίσματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση:

Το ψήφισμα - ευχολόγιο που κατέθεσε η δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας που στηρίζεται από ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στελέχη της Ν.Δ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:
"Το Δημοτικό συμβούλιο Νέας Σμύρνης, στη συνεδρίαση της 7ης Φεβρουαρίου 2011 αποφάσισε τα εξής:
Εκφράζουμε την αταλάντευτη θέλησή μας να συνεχιστεί το ίδιο καθεστώς λειτουργίας του ιστορικού σχολείου της Εστίας Νέας Σμύρνης (8ο Γυμνάσιο – 7ο Λύκειο) και θα συμπαρασταθούμε στους αγώνες των καθηγητών – γονέων – μαθητών για την υλοποίηση αυτού του στόχου." (το κείμενο είναι από την απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης)

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Δημοτική αρχή που είναι εντολοδόχος της κυβέρνησης, δεν θα μπορούσε να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση ενάντια στον πολιτικό της "εργοδότη"! Το αυτό βέβαια ισχύει και για τις άλλες "καλλικρατικές" παρατάξεις που στήριξαν το παραπάνω κείμενο που θυμίζει το "στρίβειν δια του αρραβώνος"!