Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Νέες απολύσεις ανακοίνωσε η εργοδοσία

Τα τρόφιμα μοιράστηκαν στις οικογένειες των απεργών


Δεκάδες τόνοι τροφίμων που συγκεντρώθηκαν στη Γαλλία παραδόθηκαν χτες στους απεργούς

 Νέες απολύσεις ανακοίνωσε χτες, η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» επιβεβαιώνοντας πόσο αδίστακτη είναι και δικαιώνοντας το αγωνιστικό πείσμα, με το οποίο οι χαλυβουργοί συνεχίζουν το σκληρό τους απεργιακό αγώνα. Μέχρι χτες το απόγευμα, οι απολύσεις είχαν φτάσει συνολικά τις 100.
Τις προκλήσεις σε βάρος των εργατών συμπληρώνει και το σκηνικό έντασης που και χτες προσπάθησαν να στήσουν επίδοξοι απεργοσπάστες, καταγράφοντας και έτσι την ανησυχία που γεννά στην εργοδοσία η δύναμη με την οποία ενισχύονται οι απεργοί μέσα από την έμπρακτη αλληλεγγύη που ενισχύεται καθημερινά.
Αλληλεγγύη που απλώνεται σε όλο τον κόσμο, όπως επιβεβαίωσαν και οι αντιπροσωπείες της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και της Λαϊκής Μέριμνας Γαλλίας (SPF), που έφτασαν χτες στις πύλες του χαλυβουργείου και παρέδωσαν τόνους τροφίμων που συγκεντρώθηκαν και μεταφέρθηκαν από τη Γαλλία. «Αλληλεγγύη στα παιδιά και τις οικογένειες της Ελλάδας» και «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών», έγραφαν τα πανό των δύο οργανώσεων που ανοίχτηκαν στο χώρο και πλαισιώθηκαν από τους απεργούς χαλυβουργούς.
Ο Ζουλιέν Λαμπρέτ πρόεδρος της SPF τόνισε ότι «στόχος μας είναι να διεθνοποιήσουμε την αλληλεγγύη, να ξεπεράσουμε θάλασσα και σύνορα για να την εκφράσουμε με πράξεις». Η Μάρη Λαυρεντιάδιου πρόεδρος (ΕΕΔΔΑ) χαιρετίζοντας στη συνέχεια σημείωσε: «Το μήνυμα που δίνετε εσείς εδώ με 157 ημέρες απεργίας είναι το καλύτερο μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι. Η σημερινή δραστηριότητα αλληλεγγύης είναι συμβολική. Οσα τρόφιμα και να φέρουμε, αν ο δικός σας αγώνας, μαζί με τον αγώνα άλλων μαζικών φορέων και συνδικάτων εργατών, δεν εμποδίσει την επίθεση που γίνεται, το μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο. Σας ευχαριστούμε γι' αυτόν τον αγώνα που δίνετε. Συνεχίστε γιατί πρέπει να βγείτε νικητές». Οι δύο οργανώσεις παρέδωσαν υλική βοήθεια και στους εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, νωρίτερα το πρωί.
Οι χαλυβουργοί υποδέχτηκαν θερμά τις δύο οργανώσεις
Οπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που οι δύο οργανώσεις έδωσαν χτες, η SPF έχει μια πορεία διεθνιστικής δράσης 31 χρόνων. Ο πρόεδρος της «Λαϊκής Μέριμνας» αναφέρθηκε στη μακρά ιστορία φιλίας και αλληλεγγύης με τους αγωνιστές στην Ελλάδα, που ξεκίνησε από το 1947 και τη στήριξη τότε των πολιτικών κρατούμενων και των οικογενειών τους. Πρότεινε, επίσης, να πάρουν μέρος και Ελληνόπουλα στη διεθνή κατασκήνωση που διοργανώνεται από την οργάνωσή τους τον Αύγουστο στη Γαλλία.
Το ΚΚ Μεξικού προσφέρει 150 δολάρια στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας ως συμβολική χειρονομία ταξικής διεθνιστικής αλληλεγγύης που συγκεντρώθηκαν από το υστέρημα Μεξικανών εργατών και αγωνιστών. Τη σκυτάλη παίρνει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης που διοργανώνει εκδήλωση στην πύλη του εργοστασίου την Κυριακή 8 Απρίλη στις 12.30.