Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Γ. Τράγκας: Επιβεβαιώνει ότι είναι χρήσιμος στο σύστημα

Με νέο ρεσιτάλ αντικομμουνισμού επανήλθε χτες ο Γ. Τράγκας, αυτή τη φορά από την εκπομπή του στο ραδιόφωνο του «real». Αφορμή στάθηκε το σχόλιο του «Ρ» για την προηγούμενη εμμετική του τοποθέτηση όπου ταύτιζε τον φασισμό - ναζισμό με τον κομμουνισμό.
Στο χτεσινό του αντικομμουνιστικό παραλήρημα, ο Γ. Τράγκας επιβεβαίωσε το σχόλιο του «Ρ», ξεκαθαρίζοντας ότι οι θέσεις του περί «κόκκινου φασισμού» «παραμένουν αταλάντευτες» και ξερνώντας έναν οχετό συκοφαντίας όπως: «Ο υπαρκτός σοσιαλισμός είναι φασισμός, κόκκινος φασισμός», «μαύρος και κόκκινος φασισμός είναι ό,τι χειρότερο έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα», «ο υπαρκτός κομμουνισμός, όπου σοβεί, απαγορεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, απαγορεύει στους ανθρώπους να εκφράζονται, απαγορεύει το εκλέγειν και εκλέγεσθαι, οπουδήποτε έχει κυριαρχήσει και επικρατήσει οι άνθρωποι είδαν την ωμή όψη του φασισμού», «ο σταλινισμός και ο λενινισμός ήταν δικτατορίες του κερατά, με στρατόπεδα συγκέντρωσης αντιφρονούντων, δε διαφέρουν σε τίποτα από τον μαύρο φασισμό». Και κατέληξε: «Η ουσία της δημοκρατίας είναι ότι εσείς μπορείτε να τα γράφετε και εγώ να τα λέω. Ενώ αν έρθει μαύρος ή κόκκινος φασισμός ούτε εσείς θα γράφετε ούτε εγώ θα λέω. `Η μάλλον εσείς θα γράφετε ό,τι σας λένε να γράφετε, σε περίπτωση κόκκινου. Σε περίπτωση μαύρου θα με παίρνετε στο τηλέφωνο, αν μπορείτε και αν μπορώ και εγώ»...
Ο Γ. Τράγκας επιμένει στο βιολί του, ενώ καταλαβαίνει πάρα πολύ καλά, ότι όταν ταυτίζεις το φασισμό - ναζισμό, που είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος και αποτελεί το μαστίγιο ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, με τον κομμουνισμό, δηλαδή με την ανατροπή του καπιταλισμού και την εξουσία της ίδιας της εργατικής τάξης και του λαού, εκείνο που επιδιώκεις να πετύχεις είναι να κόψεις τα πόδια του εργατικού λαϊκού κινήματος, να συκοφαντήσεις τη μόνη διέξοδο υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, και μάλιστα σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δέχονται ολομέτωπη επίθεση σε όλη την ΕΕ, με ή δίχως μνημόνια. Γι' αυτό και η ταύτιση του σοσιαλισμού με το φασισμό - ναζισμό αποτελεί επίσημη ιδεολογία της ιμπεριαλιστικής ΕΕ. Γι' αυτό και κάθε πρόθυμο παπαγαλάκι της εξουσίας της πλουτοκρατίας - ανεξαρτήτως του προφίλ που θέλει να πλασάρει - δεν ξεχνάει να συκοφαντεί το σοσιαλισμό, να ταυτίζει το ναζισμό με τους σοβιετικούς, χάρη στον ηρωισμό των οποίων τσακίστηκε ο ναζισμός.
Εμείς απλά επαναλαμβάνουμε αυτό που ο ίδιος ο Γ. Τράγκας επιβεβαιώνει με τη στάση του: Αξιος ο μισθός του.